İlk 2024 yılı kurbanlık fiyatları açıklandı! Büyükbaş kg hisse küçükbaş keçi koyun fiyatı ne kadar oldu?

Ramazan Bayramı'nın sona ermesi ile Kurban Bayramı için geri sayım başlarken ilk kurbanlık fiyatları da açıklandı. 2024 kurbanlık kg fiyatları, hisse fiyatı, koyun keçi fiyatları belli oldu.
İlk 2024 yılı kurbanlık fiyatları açıklandı! Büyükbaş kg hisse küçükbaş keçi koyun fiyatı ne kadar oldu?

İlk 2024 yılı kurbanlık fiyatları açıklandı! Büyükbaş kg hisse küçükbaş keçi koyun fiyatı ne kadar oldu? - Zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken Ramazan Bayramı'nın sona ermesi ile vatandaşın Kurban Bayramı telaşı da başladı.

Kurbana doğru kurbanlık fiyatlarında artış yaşanmasından endişelenen vatandaşlar alım için ellerini hızlı tutmak isterken bu sene kurbanlık pazarları erken kuruldu. 2024 yılında uygulanacak olan ilk kurbanlık fiyatları da açıklandı. Bu sene kurban kesmek isteyen kişiler bakın kaç parayı gözden çıkarmak zorunda kalacaklar!

2024 KURBANLIK KOÇ KOYUN KEÇİ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla vatandaşlar büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerini ziyaret etmeye başladı. Denizli’de Kurban Bayramında kurbanlık kesmek isteyen vatandaşlar 2 ay öncesinden üreticileri ziyaret etmeye başladı. Buldan ilçesi Türlübey mahallesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Murat Taşkıner, bu yıl hayvan üretiminde büyük zorluklar yaşadıklarını dile getirerek “Müşterilerimiz geliyorlar. Yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getiriyorlar. Ancak bizimde girdi maliyetlerimiz oldukça yükseldi. Yem, ilaç ve veteriner kontrolleri ne yazık ki hayvan fiyatlarının artmasına neden oldu. Hayvan yetiştiriciliği gerçekten çok zor. Koyun ve keçi kurbanlıklarımız 15 bin ila 25 bin TL arasında. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

2024 KURBANLIK FİYATLARI! BÜYÜKBAŞ HİSSE KG FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Buldan Kadıköy mahallesinde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Zafer Özinsel ise, bu yıl canlı büyükbaş hayvan kilogram fiyatlarının 125 ile 150 TL’den belirlediklerini ifade etti.

Açıklanan fiyatlar ne yazık ki emekli ve dar gelirli vatandaşları üzerken kurban kesmek bu sene daha da zorlaştı. Özellikle de emekliler zaten geçim sıkıntısı yaşarken 3 bin TL olan emeli ikramiyesi ile artık yarım koyun ve hisse dahi alınamaz hale gelmesi eleştiri konusu oldu.