İleri Görüşlü Borsacının Sırrı Şirket Bilançolarını Doğru Okumak

Borsa riskli bir yatırım piyasası olması nedeniyle temel bilgi ve analiz açısından  hazırlık gerektiren bir alandır. 
İleri Görüşlü Borsacının Sırrı Şirket Bilançolarını Doğru Okumak

Doğru okumak da bu açıdan önemlidir.

Doğru Şirket Ve Doğru Okumak

Borsa piyasasında yatırım yaparken doğru bir şirket bulmak ve bunu doğru okumak kritik bir konudur. Doğru şirketi bulduğunuza emin olmak için neler yapmalı sorusuna gelince kar ve ihracat oranları temel alınabilmektedir. Yani bu şirketten kar edecekseniz yatırım yaparsınız.Ancak bunların da dışında dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır.  Borsada kazanmak için doğru bir okuma yapmak gerekir ve şirket bilançoların doğru şekilde okunması için de şirketin geleceği analizine bağlıdır. Analiz ardından  gelir tablosu ve bilançolar incelenir. Hayal kırıklığına uğramamak için küçük ayrıntıları da görmek gerekir.

Sermaye Analizi En Temel Şart

Borsada kazançlı olmak için sermaye analizi iyi şekilde yapılmalıdır.Yatırımcı eğer bunun analizini yapamazsa baştan sıkıntı ve risk de büyük demektir. Eğer borçlar sermayeden fazla ise bu durumda sorunların olması da kuşkusuz bir durumdur.

Satış Maliyetleri Dikkate Alınmalı

 Bir firmanın en önemli göstergesi satışlarıdır. Nakit olması için satış gerekmektedir. Ancak satış maliyetleri en önemli detaylardan biridir. Ekonomik ortamın da dikkate alınması ile bu değerlendirme yapılmalı, yatırımın getirilerine bakılmalıdır. Hammadde, enerji, amortisman ve işçi kriterleri doğrultusunda maliyetlere bakılabilir. Eğer satış maliyeti zarar veren giderler barındırıyorsa bu yatırımdan uzak durmak gerekir.

 Borç Kontrolü

Borsada kazanmak için  firmanın borç durumuna bakılmalıdır. Firma aldığı maddeler için ne zaman ne kadar ödeme yapıyorsa, bu durum aslında ekonomik durumu ile de ilgili bir sonuç verecektir. Bir firmanın finansal gelirinin az olduğunu bulmak için  ham madde ödemesinin sonrasında ürün satışının olmaması, stok erimemesi ve borçlanma hali baz alınabilir.