İl il duyuru Ziraat Bankası'ndan geldi! 12 ay boyunca her ay ev sahiplerine 5 bin kiracılara 2 bin TL yardım yapılacak

Türkiye'de yaşanan büyük doğal afet sonrasında evlerini ve eşyalarını kaybeden vatandaşlara devlet destek elini uzattı.
İl il duyuru Ziraat Bankası'ndan geldi! 12 ay boyunca her ay ev sahiplerine 5 bin kiracılara 2 bin TL yardım yapılacak

İl il duyuru Ziraat Bankası'ndan geldi! 12 ay boyunca her ay ev sahiplerine 5 bin kiracılara 2 bin TL yardım yapılacak - Türkiye'de yaşanan büyük doğal afet sonrasında evlerini ve eşyalarını kaybeden vatandaşlara devlet destek elini uzattı. 11 ilde büyük yıkıma sebep olan deprem sonrasında vatandaşlar acılı bekleyişlerini sürdürürken bu süreçte de devlet tarafından geçiş aşamasında 10 bin TL destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlanmıştı.

Devlet kanadından gelen yeni açıklamalara göre ise de Ziraat Bankası aracılığıyla 12 ay boyunca ev sahipleri için her ay 5 bin lira ve kiracılar için de 2 bin lira yardım ödemesi yapılacağı da ifade edildi. 

Türkiye'de binlerce binalar yıkılıp enkazda kalırken ayakta kalmayı başaran çok sayıda binalarda da ağır hasar ve hasarlı olarak raporlar sistemlere girişi gerçekleştirdi. Vatandaşların bölgeyi beşik gibi sallamaya devam eden bu artçı sarsıntılar için de sağlam olarak rapor verilse dahi de evlerine girmekten çekindikleri bu dönemde devlet tarafından da barınma yardımları açıklandı. Depremzedelere devlet tarafından kira ve taşınma yardımları açıklandı.

EV SAHİPLERİNE AYLIK 5 BİN LİRA VERİLECEK

Depremde büyük yıkım sonrası yapılan para yardımları her geçen gün hızla artarken depremin ilk günlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da gelen açıklamalarda depremzedelerin acil nakit ihtiyaçlarını da karşılamak amacıyla 10 bin lira para yardımları yapılacağı belirtilmişti. Bu süreçte yine depremde hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına da 100 bin lira para yardımı gerçekleştirileceği ifade edilmişti.

Bu yardımlara ek olarak da depremzedelerin ev sahibi olmaları durumunda 5 bin lira ödeme yapılacağı ifade edildi.

KİRACILARA AYLIK 2 BİN LİRA VERİLECEK

Bu yardımlara ek olarak da depremzedelerin kiracı olmaları durumunda aylık 2 bin lira kira yardımı yapılacağı açıklandı. Bu ödemelerin ise 1 yıl (12 ay) boyunca düzenli olarak hesaplara nakit olarak ödeneceği belirtildi. Ödemeleri de 10 ay boyunca alacak olan ev sahibi 50 bin TL ve kiracılar ise 20 bin TL alırken 1 yıl için ise bu rakamların ev sahipleri için 60 bin lira ve kiracılar için de 24 bin lira olduğu belirtildi.

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ YARDIMI BAŞVURUSU 2023

AFAD resmi Twitter hesabından da duyurulan destek ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek iken başvurusunu yapacak olan kişiler de evleri hasarlı olarak tespit edilmeleri durumunda da Ziraat Bankası üzerinden para yardımlarını alabilir hale de gelecek.