İkinci el araç piyasasında beklenmedik hareketlilik!

İkinci el araç alım satımında beklenmedik hareketlilik yaşanıyor. Bolu ilinde son zamanların en yoğun ikinci el oto pazarı yaşandı.
İkinci el araç piyasasında beklenmedik hareketlilik!

İkinci el araç piyasasında beklenmedik hareketlilik: Bolu'da ikinci el araç almak isteyen vatandaşlar oto pazarında beklenmedik yoğunluk oluşturdular. Bolu'da bir oto pazarındaki yoğunluk dikkat çekti. İkinci el satın almak isteyen vatandaşların akınına uğrayan oto pazarında son zamanların en hareketli günleri yaşanıyor. Oto pazarında otomobilini satmak isteyenlerde bulunuyor. İkinci el araç satın almak isteyenler de.. 

FİYATLARDA YUKARI DOĞRU BİR EĞİLİM VAR

Bolu'da havanın güzel olmasından da kaynaklı oto pazarındaki kalabalık dikkat çekti. Uzun zamandır en yoğun günü Bolu'daki oto pazarında yaşandı. Araba satın almak için gelenler otomobil fiyatlarının gittekçe arttığını ve geçen haftaya göre bile fiyatlarda artış yaşandığını dile getirdi. Oto galericiler ise gelecek günlerde fiyatlarda daha da artış  olacağı konusunda araç almak isteyen vatandaşları uyardı. 

Bolu'da aracını satmak için gelen bir galerici 25 yıldır otomobil ticareti ile uğraştığını söylerek bugün kalabalık olmasının sebebinin özellikle kış aylarında olunmasına rağmen güneşli havaya bağladı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşların geldiğini söyleyen galerici ikinci ve sıfır araçların fiyatlarında yukarı yönlü bir eğilim olduğunu söyledi. 

Sıfır araçlara gelen zammın ikinci el araçları da etkilediğini söyleyen galerici  vatandaş fiyatlardaki bu artışdan dolayı da vatandaşların oto galeriyi tercih ettiklerini açıkladı ve konuşmalarına şöyle devam etti;'Bir şekilde araba alalım, nasıl olsa fiyatlar artıyor' diyerek aynı zamanda yatırım aracı olarak görüyorlar arabayı. O yüzden ikinci el oto pazarında son günlerde bir hareketlenme var" dedi.  

DEPREM NEDENİYLE FIRSATÇILAR ORTAYA ÇIKAR

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından araba alım satımlarında fırsatçılarında ortaya çıkabileceğini söyleyen galercisi isim zaten yüksek olan araç fiyatlarının çok yüksek meblağlara kadar çıkabileceğini ifade etti. Nasıl olsa almak zorundalar gibi düşünülerek fiyatların daha da artması olası gibi duruyor. 

Oto pazarında araçlarını satmak için gelen galerici vatandaş 2/3 haftaki fiyatların olmadığını ve her geçen gün fiyatların arttırıldığını söyleyerek konuşmalarına şöyle devam etti; "Pazar bugün hareketli. Bende fiyatların arttığını gördüm. Aracımı şimdiden alayım dedim ama fiyatlar yukarı yönlü gidiyor zannedersem. Bakalım bir araba bakıyoruz. 

İnşallah alabiliriz diye düşünüyorum. Biz 2-3 haftadır bakıyoruz, 2-3 hafta önceki fiyatlar yok. Bir an önce arabamızı almaya çalışıyoruz" dedi. 

İlgili Haberler