İki ilde ekmeğe büyük indirim! 2 lira 75 kuruştan satılmaya başlanacak!

Gelen son dakika haberi ile birlikte ekmeğe yapılan zamların ardından iki ilde ekmek fiyatlarına indirim yapıldığı öğrenildi.
İki ilde ekmeğe büyük indirim! 2 lira 75 kuruştan satılmaya başlanacak!

Son zamanlarda ekmek fiyatlarına peş peşe yapılan zamlara vatandaşlar tarafından tepkiler devam ederken, iki ilden indirim haberi geldi. Özellikle de Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte ekmek ve pide fiyatlarına yapılan zamlar sonucunda fiyatların gündeme gelmesi ile birlikte bu indirim haberi vatandaşları az da olsa rahatlattı. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen haberde ramazan pidelerinin 20 TL'den satılacağı bilgisinin gelmesinin ardından bu indirimlerin diğer illerde uygulanıp uygulanamayacağı oldukça merak edildi. 

RAMAZAN PİDESİ 20 TL OLMUŞTU! 

Ramazan ayının girilmesine oldukça kısa bir zaman kala yapılan açıklamalara göre 500 gram pide fiyatının 20 TL olacağı öğrenilirken, 300 gram ekmeğin de 10 TL olmasının ihtimalinin oldukça yüksek olduğu bilgisi gelmişti. Bunun ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı tarafından yapılan açıklamada  "Pide geçen sene 6 liradan satılıyordu, ekmek 3 liraydı. Bu sene ekmek 5 lira, pide 10 lira olma ihtimali yüksek. Maliyet hesabını yaparak ilgili kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda farklılık arz edebilir. Ekmekle pide arasında azami yüzde 30 fiyat farkı meydana gelmiş oluyor. Geçen yıla göre azami yüzde 55 fark olur. Önümüzdeki hafta başında netleşmiş olur." şeklinde ifadelere yer verildi. 

İKİ İLDE EKMEĞE İNDİRİM YAPILDI! 

Konuya ilişkin gelen bir yeni açıklama da Kastamonu ve Çankırı illerinde ekmeğe indirim yapıldığı öğrenildi. Gelen bilgilere göre Kastamonu ilinde 200 gram ekmeğin 5 TL'ye yükselmesinin ardından yaşanan tartışmaların ardından bazı fırın ve marketlerde ekmeğin 4 TL'den satılmaya başlandığı ifade edildi. Bunun yanı sıra da Çankırı ilinde de yaşanan benzer rekaber sonucunda ekmeğe yapılan indirim ile birlikte ekmeğin fiyatının 2 lira 75 kuruş olduğu öğrenilmiş oldu.