İdeal yatırım yeri Karahallı OSB

Karahallı OSB yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunuyor
İdeal yatırım yeri Karahallı OSB

Karahallı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi sunduğu cazip fırsatlarla, bölgeyi, en cazip yatırım alanlarından bir haline getirmeye çalışıyor.

Karahallı OSB Yönetimi, 2020 yılında yaşanan pandemi dönemine rağmen bölgelerinde  40 civarında parsel tahsisi yapıldığını, bu tahsislerin çoğunun Karahallı merkez ilçesinde olan dokuma işletmeleri olduğu belirtildi.

ELEKTRİK ENERJİSİ YÜZDE 40 UCUZ

Özellikle Alfaklar indirici merkezinin açılması ile sık yaşanan elektrik kesintilerinin sona erdiği hatırlatılan açıklamada, elektrik fiyatlarının Türkiye genelindeki OSB’ler ile yarışır hale geldiği ve Karahallı Merkez ile elektrik fiyatları arasında ucuzluk yönünden %40 civarında fark olduğu vurgulandı.

Ayrıca, OSB, uygun parsel tahsis fiyatları ile yatırımcılar için cazibe merkezi olduğu haline geldiği belirtilirken, “Yatırım taahhütnamelerini yerine getiren sanayicilerine tapularının dağıtımını gerçekleştirmiş olan OSB Yönetimi yeni yatırımların önünü açmış bulunmaktadır.

OSB Müdürlüğümüz ise yeni projeler ile Karahallı sanayicilerine faydalı olabilecek projeleri geliştirmektedir.

Geçtiğimiz Dönemlerde Güneş Enerjisi Santrali Projesi Zafer Kalkınma Ajansına başvurusu yapılmış olup, Yedek 1’de kalmıştır. Ancak Şartların oluşması durumunda OSB Müdürlüğü halen bu yatırımı yapmayı düşünmektedir” denildi.

ATIK ARITMA TESİSİ FİZİBİLİTESİ TAMAMLANDI

Açıklamada; “Ayrıca yine Karahallı Sanayicilerine fayda sağlayacak olan Haşıllama Tesisi Fizibilite Projesi kabul edilmiş ve çalışmaları devam etmektedir. İleride oluşacak hibe programlarında bu Fizibilite Raporları ile gerekli başvurular yapılabilecektir.

2016 yılında 200 bin kw/h olan elektrik tüketimi 2020 aralık ayında 1 milyon kw/h’yi aşmış bulunmaktadır. Yakalanmış bu ivmenin ilerleyen dönemde katlanarak devam etmesi düşünülmektedir.

Şu anda 20 kadar işletme aktif çalışmaktadır. 40 kadarının da bir kısmı yapı ruhsatını veya yapı kullanma izin belgelerini almaya devam etmektedirler.

İnşaatı devam eden binalar ise hızla OSB’nin çehresini değiştirmektedir” bilgilerine yer verildi.