Hükümetin yeni dolar operasyonu! Mahfi Eğilmez duyurdu 7.20 TL'lik şok düşüşe hazır olun

Merkez Bankası dolar rezervleri büyük bir hızla yükselmeye devam ederken Ekonomist Mahfi Eğilmez ağızları açık bırakan dolar kuru tahmini ve uzman yorumları ile şaşırttı.
Hükümetin yeni dolar operasyonu! Mahfi Eğilmez duyurdu 7.20 TL'lik şok düşüşe hazır olun

Hükümetin yeni dolar operasyonu! Mahfi Eğilmez duyurdu 7.20 TL'lik şok düşüşe hazır olun - Türkiye ekonomisine yönelik başarılı analizleri ve uzman yorumları ile adını duyuran Mahfi Eğilmez dolar kuru tahminini açıkladı. Merkez Bankası tarafından yürütülen para politikasını değerlendiren Prof. Mahfi Eğilmez dolar kurunda bir yükseliş beklemediğini ifade etti.

DOLAR KURU YÜKSELİR Mİ, DÜŞECEK Mİ, BEKLENTİLER NE YÖNDE, YÖN NE OLUR?

İhracatçının kurda artış beklediğini ancak beklenen kur artışının yaşanma ihtimalinin oldukça zayıf olduğunu söyleyen Mahfi Eğilmez, "Enflasyon şuanda yüzde 70 olan seviyelerden yüzde 45’lere gerileyecekse kur buradan yukarı gitmeyecektir. Eğer Merkez Bankası, faizi biraz daha artırırsa dolarkuru 25’lere kadar gerileyebilir, buna hazır olmamızda fayda var.

mahfi-egilmez-dolar-kuru-tahmini.jpg

Kurun yukarı gitmesini hükümette zaten istemez. Kur yukarı gidince GSYH’miz düşüyor. Bu da Türkiye’yi uluslararası sıralamalarda 17.’likten 21.’liğe geriletiyor. Şu anki kur doğru bir kur mu? Olmayabilir. Ama göstergelere baktığımız zaman kur çok artacak gibi görünmüyor. Zaten son aylarda ve haftalarda gerilemeye başladı” ifadelerini kullandı.

dolar-kuru-son-durum.jpg

DOLAR KURUNDA SON DURUM NE, BUGÜN 1 DOLAR KAÇ TL?

Dolar kuru bugün yaşanan son gelişmeler ışığında 32,20 TL'den işlem görmeye devam ederken Prof. Mahfi Eğilmez tarafından yapılan açıklamada olduğu gibi 25 TL seviyesine gerilemesi durumunda 7,20 TL'lik bir kayıp yaşamış olacak. Merkez Bankası'nın faiz artırımı ve kararlı politikasının yönü belirleyeceği ifade ediliyor.

NOT: Mahfi Eğilmez tarafından yapılan değerlendirmeler derlenmiş olup, usakgundem.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.