HSBC Bankası Havele ve EFT Nasıl Yapılır?

HSBC Bankdan başka bir bankaya transfer yapmak için menüde bulunan Para Transferlerinden "EFT" işlemi seçilmelidir. EFT ile transfer gerçekleştirmek için "Hesaba EFT" seçeneği, farklı bankanın kredi kartına para aktarmak için "Kredi Kartına EFT" seçeneği , farklı bir bankanın şubesine hesap numarası yazılmadan para aktarımı yapabilmek için "İsme EFT" seçeneği seçilmelidir.
HSBC Bankası Havele ve EFT Nasıl Yapılır?

İnternet Bankacılığı ile EFT ileri tarih için nasıl yapılır?

Para aktarımı kısmında EFT türü seçilerek ‘işlem tarihi’ yazılır. Belirtilen tarihte işlem hesaptaki bulanan paranın aktarılması ile otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

Yapılan EFT Nasıl İptal edilebilir ?

İnternet Bankacılığı ile gerçekleşen EFT Genel Müdürlük Onayı olmadan önce iptal edilebilir. İleri tarihli EFT işlemide "Genel Müdürlük Onayı" olmadan önce iptal edilebilir. İptal edebilmek için ‘’Para Transfer’’ seçeneğindeki "EFT İptal" seçilmelidir. "Sonuç" kısmındaki sorgulama numarası ile veya tarih aralığı ile sorgulatarak, iptal edilmek istenilen EFT bilgileri görüntülenebilir ve iptal edilmesi gerçekleştirebilir.

İnternet Bankacılığı ile EFT işlemi Nasıl Kayıt edilebilir?

Menüdeki "Tanımlı İşlemler" ve “Yeni Kayıt” EFT yapılacak kişinin tanımlanması gerekmektedir. Tanımlanan hesaba yapılacak EFT işlemi için alıcı seçilir ve para miktarı seçilir.

HSBC bireysel İnternet bankacılığı için yapılan EFT için nasıl dekont alınabilir?

"Sonuç" bölümünde E-Dekont seçeneği bulunur. E-Dekont seçeneği tıklanarak EFT dekontu mail adresine gönderilir ve yazıcıdan çıktı alınabilir. Bu dekont alıcıya sms olarak yada mail olarak da gönderilebilir.

Havale işlemi nasıl yapılabilir?

Menüdeki para transfer menüsünden “Havale” ya da "Hesaplarım Arasında" seçilir ve havale işlemi kolayca gerçekleştirilir.

Hesap numarası belirtilmeden havale nasıl yapılabilir?

Para Transferleri Menüsü'nden "İsme Havale" yi seçilir ve istenilen şubeden, paranın miktarı, kişinin bilgileri girilir ve işlem gerçekleştirilir.

Tanımlanan hesapları, hesap numarası yazmadan nasıl havale yapılabilir?

Para Transferleri kısmındaki "Alıcı Tanımlama" seçeneği ile alıcının bilgileri girilerek tanımlanır. Tanımlanan hesaba para transferi işlemi olacağı zaman, havale yapılacak hesap, para transferi ile alıcının bilgileri ve paranın miktarı girilmesi yeterlidir.

İleriye dönük para transferi gerçekleştirilecek ise hesapta yeterli para bulunmalıdır.