Hiç evi olmayanlara 500 Bin TL konut desteği!
Türkiye’de konut sahibi olmak kira gibi bir sorunu bertaraf etmek anlamına geliyor. Ancak milyonlarca kişinin böyle bir imkanı bulunmuyor. Yükselen fiyatlar karşısında ev satın almak da çok zor bir hale geldi. Devlet vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için çeşitli destekler verebiliyor. Bu desteklerin bazıları çok bilinirken bazıları ise hiç bilinmiyor. Çok az bilinen devlet desteklerinden olan 500 Bin TL konut desteği vatandaşlara çok özel bir fırsat sunabiliyor.
500 BİN TL KONUT DESTEĞİ NEDİR?
Hiç evi olmayan vatandaşlar için ev satın almak hayallerini süsleyen bir durum olmaya devam ediyor. Bu hayallerin gerçek olması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çok özel bir yardım programını başlattı. Bu program kapsamında konut satın almak isteyenler belirlenen özel şartları karşılayabiliyorsalar 500 Bin TL tutarında destek alabiliyorlar. Böylece ev satın aldıklarında konut fiyatının 500 Bin TL’sini devlet ödüyor. Geri kalan kısım ödenerek ev sahibi olunabiliyor. Üstelik verilen bu desteğin geri ödemesi de bulunmuyor. Devlet direkt olarak vatandaşa 500 Bin TL hibe ediyor.
ŞARTLARI NELER?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uyguladığı bu proje kapsamında çok özel şartlar belirlendi. Her kesin bu şartları karşılama imkanı yok. Buna göre şu şartların yerine gelmesi gerekiyor:
-Eşi vefat etmiş kadın olmak
-18 yaş altında en az 3 çocuğa sahip olmak
-Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alıyor olmak
-Hiç evi olmamak
-Gelir şartı bakımında muhtaçlık kriterlerine uyuyor olmak
Ev hanımlarına 7.500 TL maaş bağlanacak!
BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?
500 Bin TL konut desteğini alabilmek için başvuru konusunda da bilgi verildi. Başvurular Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına yapılıyor. Şartları uyan vatandaşlar başvuru yapmaları durumunda değerlendirme süreci başlıyor. Değerlendirmede bu sosyal yardımı almasına onay verilirse vatandaşa 500 Bin TL konut yardımı tek seferde ödeniyor ve ev sahibi olmanın imkanı sağlanmış oluyor.
Öte yandan bu sosyal yardım sadece Aile Bakanlığı’nın kaynaklarından karşılanmıyor. Belediyeler ile hayırseverler Aile Bakanlığı’nın koordinasyonunda bir araya getirilip bu konut yarımı ödemeleri yapılıyor.