Hesabından para çekmek isteyen emeklilere soğuk duş! Paralar hesapta kaldı hemen kontrol edin

Emekli maaşını çekmek yada para yatırmak için bankalara giden emeklilere soğuk duş! Paralar hesapta kaldı hemen kontrol edin sizin de başınıza gelebilir...
Hesabından para çekmek isteyen emeklilere soğuk duş! Paralar hesapta kaldı hemen kontrol edin

Hesabından para çekmek isteyen emeklilere soğuk duş! Paralar hesapta kaldı hemen kontrol edin - Emekli aylığı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme sessiz sedasız uygulamaya alındı. Emeklilerin tümünü ilgilendiren düzenleme kapsamında maaş çekme konusunda sorunlar yaşanmaya başlandı.

Bankalar pandemide yakaladıkları rüzgari devam ettirme kararı almış, şubelerin iş yükünü azaltarak personel azaltmaya başlamıştı. Bu kapsamda tüm işlemleri ATM'ler internet şubesi ve mobil bankacılık uygulamalarına yıkmaya çalışan bankalar emeklilere de zorluk yaratmaya başladı. Yaş grubu nedeniyle teknolojik işlemleri yapmakta zorlanan emekliler dolandırıcıların açık hedefi haline gelmeye başladı.

ATM'DEN NAKİT PARA ÇEKME / YATIRMA LİMİTİ NE KADAR, KAÇ TL?

Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlanması amacıyla alınan karar doğrultusunda bankalarda rahat bir nefes almaya başladı. ATM işlemlerini takip edemedikleri için çevrelerinden yardım istemek zorunda kalan yaşlılar ise her gün dolandırılma korkusuyla baş başa kalıyor.

Banka şubelerinden 20.000 TL'nin altında para çekme ve yatırma talepleri geri çevrilmektedir. Müşterilerin çekmek istediği tutar 20.000 TL'nin altında kalması durumunda bu işlemler için ATM'ye yönlendirilmektedir.

emekli-limiti.jpg

ATM DEN EMEKLİ MAAŞI NASIL ÇEKİLİR, MAAŞ LİMİTİ NE KADAR?

Emeklilere yönelik olarak ATM'den para çekme işlemlerinde kullanılacak 2 yöntem bulunmaktadır. Bunun en kolay yöntemi emeklinin bankamatik kartı ile parasını çekmesidir. Kartı yuvasına takan emekliler para çekme işlemlerinden ilgili tuşlara basarak paralarını çekebilmektedir. Kartı olmayan emekliler ise kartsız işlemler üzerinden QR kod okutarak ya da bazı bankaların sağlamış oldukları cep telefonuna gönderilen şifre ile para çekme işlemi yapabilmektedir.

Emeklilerin zorunlu olarak bankamatiklere yönlendirilmesi tepki çekerken tedirginlik yaşayan emekliler aynı zamanda dolandırıcıların hedefi haline de gelebiliyor. Emekliler düzenlemenin iptal edilmesini isterken bazı bankalarda tepkiler üzerine rakamın 10 bin TL sınırına çekildiği belirtiliyor.