Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde bekliyordu Bakan Bilgin asgari ücrete sürpriz zam açıklaması yaptı
Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde bekliyordu Bakan Bilgin asgari ücrete sürpriz zam açıklaması yaptı - Milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretli çalışan bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan 1 Mayıs konuşmasını beklerken konu hakkında son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı.
Hatırlanacağı üzere enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile 2022 yılında tarihte bir ilk yaşanmış, memur ve emekli maaşında olduğu gibi asgari ücrete de Temmuz ayında ara enflasyon zammı gelmişti. Enflasyonda yaşanan yükseliş sonrasında gözler 2023 yılına çevrilirken yeni zam tarihi de kesinleşti.
ASGARİ ÜRCETE TEMMUZ ARA ZAMMI MÜJDESİ! ASGARİ ÜCRET KAÇ TL, NE KADAR OLACAK?
Bugün 1 Mayıs 2023 tarihi nedeni ile düzenlenen Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada yeni zam müjdeleri vereceği bekleniyordu. Asgari ücrete zam konusunda yeni açıklama ise Bakan Bilgin'den geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında "Emek ve alın teri ile ülkemizin büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesinde önemli rol oynayan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüyen Türkiye’nin çalışan, üreten emekçilerinin menfaatlerini gözeten adımlarımızı istikrarlı ve güvenli bir şekilde atıyoruz. 2023 yılı asgari ücreti 2022 yılına göre net artış oranını yüzde 100 yaparak ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik.
Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin müreffeh geleceğini emek emek beraber inşa ettiğimiz tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yeniden kutluyor, sermayesi emek olan çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diyerek Temmuz ayında yüksek zam sinyali verdi.