Her Yatırımcının Bilmesi Gereken 5 Ekonomik Gösterge

Başarılı bir yatırım elde etmek için bilmeniz gereken birtakım göstergeler bulunur. Bunlar için yatırım bilgileri ve tecrübeleri oldukça yüksek olmalıdır.
Her Yatırımcının Bilmesi Gereken 5 Ekonomik Gösterge

Yatırımda amaç parayı çoğaltmaktır yani kısa süreçte varlıklar çok iyi bir şekilde artabilir. Meydana gelmekte olan birçok portföy stratejileri ayarlandığı takdirde kendini belli etmekte olan birçok gösterge bulunur.

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Nedir

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla demek belli bir zamanda ülkemizde yapılmakta olan tüm malların toplam değerini temsil eden kavramdır. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ya göre finans piyasaları en çok bu kategoride izlenmektedir.

Herhangi bir ülkede bulunmakta olan Gayri Safi Yurtiçi hasılanın büyümesi oldukça büyük bir ekonomi göstergesidir. Fakat eğer bu oranda düşme olursa bu o ülkenin ekonomisini azalmasına neden olur.

İstihdam Göstergeleri Nelerdir

Bir ülkede bulunmakta olan tüm vatandaşlar ekonominin belirleyicisi olarak geçmektedir. Yani iş gücü ile işsizlik gibi durumlar vatandaşların istihdam edildiği durumları belirtir. Piyasalarda bulunmakta olan gelirler genelde yerel tüketiciler tarafından iyi bir şekilde takip edilmektedir.

Tüketici Fiyat Endeksi Nedir

Tüketici fiyat endeksi halkın tüketim ve üretim konusundaki fiyatlarını ölçer. Buradaki fiyat endeksi düzenli olarak kullanılır ve bir istatistik oluşturulur. Merkezi bankalarda kullanılmakta olan politikalarda enflasyon ya da yükselme durumları oldukça önem arz eder.

Satın Alma Yöneticileri Endeksi

Finans kuruluşlarına yer almakta olan ekonomik göstergelerin en büyüğü satın alma yöneticileri endeksidir bu endekse göre mal alım ve satım oranları belirlenmektedir.

Belli bir zamanda yapılan satın alma yöneticileri endeksi bilgilerine göre Finans yatırımcıları doğru ve kaliteli ilim gösterdiği için merkez bankaları yanı sırasında piyasada bulunmakta olan en büyük göstergeler arasında yer almaktadır.