Hemen PTT üzerinden kontrol edin 605 BİN TL ÖDEMEK ZORUNDA kalabilirsiniz

Konya akıl almaz ilginç bir olay yaşandı. Aktarılan son habere göre UETS üzerinde haciz ihbarnamesi gönderilen bir vatandaş, tebligattan haberdar olmadığı için 650 bin TL ödemek zorunda kaldı. Yaşanan mağduriyet sonrasında PTT önemli bir uyarıda bulundu.
Hemen PTT üzerinden kontrol edin 605 BİN TL ÖDEMEK ZORUNDA kalabilirsiniz

Konya’da PTT’nin EUTS hizmeti üzerinden bir vatandaşa tebligat gönderildi. Ancak vatandaş tebligattan haberdar olmadığını belirtti. Yaşanan bu mağduriyet sonrasında PTT vatandaşları uyararak önemli bir açıklama yaptı. Alıcı olan UETS’de tanımlı olan herkesin hesaplarını düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğinin altını çizdi. E-tebligatın muhatabın elektronik adresine 5. Günün sonunda yapılmış olduğu sayıldığı ifade edildi.

PTT YAZILI OLARAK AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili PTT yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Zorunlu alıcı olan hesaplar ise ilgili kamu kurumlarından iletilen bilgiler doğrultusunda oluşturulmakta ve hesap sahibinin kendisi tarafından aktif edilerek kullanıma açılmaktadır. Bu doğrultuda e-tebligat (UETS) adreslerinin kullanıma açma işlemleri müşterilerimizin başvurusu ve bilgisi dahilinde gerçekleştirilmektedir. Hesabın kim tarafından hangi doğrulama yöntemi kullanılarak, hangi IP adresinden açıldığına dair kesin kanıt niteliğinde delil oluşturulmakta ve 30 sene saklanmaktadır”

HESABINI DOĞRULAMAYANLARA BİLGİLENDİRME İLETİSİ GÖNDERİLMİYOR

"Elektronik Tebligat Yönetmeliği kapsamında, hesaplarına elektronik tebligat gönderisi gelen müşterilerimizin cep telefonlarına SMS, e-mail ile bildirim iletilmektedir. Bu sebeple hesap açılışında, iletilecek tebligatlardan haberdar olunması için müşterilerden iletişim bilgilerini (cep telefonu ve e-posta adreslerini) kaydetmeleri talep edilmekte ve iletişim adreslerinin doğrulanması istenmektedir. Cep telefonu ya da e-posta adresini kaydetmeyen ve doğrulamayan hesaplara tebligat geldiğinde bilgilendirme iletisi gönderilememektedir”

Yaşanan olay sonrasında vatandaşın 650 bin TL ödemek zorunda kaldığı öğrenildi. Benzer olayların yaşanmaması adına PTT yaptığı uyarısında düzenli olarak hesapların kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizdi.