Hemen başvurun! 81 ilde tek şartla bayram öncesi evi eşyası eskiyene 100.000 TL ev onarım yardımı ve tadilat desteği

Ev onarım yardımı ile eşya yardımı almak isteyen kişilere bayram öncesi müjdeli haber geldi. Ev tadilat desteği başvurusu 2023 başladı. Eşyası, evi eskiyene hibe para yardımı!
Hemen başvurun! 81 ilde tek şartla bayram öncesi evi eşyası eskiyene 100.000 TL ev onarım yardımı ve tadilat desteği

Hemen başvurun! 81 ilde tek şartla bayram öncesi evi eşyası eskiyene 100.000 TL ev onarım yardımı ve tadilat desteği - Devletin sosyal yardım şemsiyesi her geçen gün daha fazla kişiyi kapsamaya devam ederken ihtiyaç sahibi kişilere yönelik olarak ödenen rakamlarda da artışa gidildi. Alınan kararlar doğrultusunda hem sosyal yardım paketlerinin kapsamı genişletildi hem de ödenen rakamlar artan enflasyon rakamları nedeni ile güncellendi. 

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan sosyal yardımlar programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine ödenecek olan yeni rakamlar bir kere daha arttırıldı. Program kapsamı içerisinde yer alan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde yapılacak olan tadilat ve onarım işlemleri ile yeni alınacak eşyalar için ödenecek olan rakamda bir kere daha artışa gidildi. 

EV TADİLAT YARDIMI KİMLERE VERİLİR, EV ONARIM YARDIMI VE EŞYA YARDIMI BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verilmekte olan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında yapılan ödemelerden yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları taşımaları istenmektedir. Söz konusu yardım sadece muhtaç durumda olan kişilere yapılmakta olup oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı için maddi destek sağlanmaktadır. 

Barınma yardımı şartları hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma olarak uygulanmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmasında barınma ve tadilat desteği yardımlarını arttırdıklarını açıklamıştı. Bu şartları taşıyan kişilere ev tadilat yardımı olarak en düşük 35 bin TL ve en yüksek 100 bin liraya kadar para yardımı yapılacak. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacak.