Haziran'da o rakamı yatıracaklar! Milyonlarca emekliye dev seçim müjdesi Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam sözü

Seçimin ikinci tura kalması ile adayların seçim vaatleri rekor seviyelere ulaşırken adeta müjde yağmuru başladı. Emeklilere 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi rakamı belli oldu!
Haziran'da o rakamı yatıracaklar! Milyonlarca emekliye dev seçim müjdesi Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam sözü

Haziran'da o rakamı yatıracaklar! Milyonlarca emekliye dev seçim müjdesi Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam sözü  - Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için 14 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye sandığa gitmiş yüzde 90 katılım oranı ile rekor kırılmıştı. 

Kullanılan rekor oyda ilk turda adaylar Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy oranına ulaşamazken CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 49,5 oy olarak ikinci tura katılmaya hak kazanmıştı. 

EMEKLİLERE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ VAADİ AÇIKLANDI! 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vermiş olduğu seçim vaadi ile "Emekli kardeşlerim, hakkınız olanı alacaksınız. Şu andan itibaren emeklilerin bayram ikramiyeleri asgari ücret kadar yani güncel tutarla 8 bin 500 liradır. Şu andan itibaren diyorum çünkü Ramazan Bayramı da dahildir. İktidara geldikten sonra Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ek olarak bu Ramazan Bayramı’nda oluşan 6 bin 500 liralık fark da hesaplarınıza yatacak" diyerek emeklilere Haziran ayında 15 bin TL ödeme yapacaklarını söyledi. 

CUMHUR İTTİFAKI EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VAADİ NE KADAR, KAÇ TL?

Millet İttifakı en düşük emekli maaşını asgari ücrete çıkarma ve bayram ikramiyesini asgari ücretle eşitleme sözü verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan HAK-İŞ genel kurulunda yaptığı konuşmasında memurlara ve memur emeklisi aylığı için rekor zam sözü vermişti. 

Bayram ikramiyesi için bir açıklama yapılmazken emeklilere yönelik zam sözü de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son güncellemede emekliye bayram ikramiyesi 2 bin TL'ye yükseltilmişti. 

İlgili Haberler