Hangi Bankalar PTT Kredisi Veriyor?

PTT kredisi veren bankalar arasında başta Burgan Bank ve Aktif Bank geliyor.
Hangi Bankalar PTT Kredisi Veriyor?

PTT kredisi için tercih edilen diğer bankalar ise şu şekilde:

  • Denizbank PTT ihtiyaç kredisi,
  • TEB Jet Kredi,
  • ING Bank Kredi Postam üzerinden PTT kredisi kullanabilirsiniz.

Emekli maaşını PTT üzerinden alan emekliler, kurumun anlaşmalı olduğu bankalardan uygun ödeme imkanlarından faydalanarak özel ihtiyaç kredisi kullanma şansına sahip oluyorlar.

Aktif Bank Emekli Kredisi

Aktif Bank Emekli Kredisi yalnızca maaşını bankadan alan kişiler için geçerlidir. Kredi kullanmak isteyen kişilerin bankaya kefil göstermesi gerekmiyor. PTT aracılığı ile ihtiyaç kredisi almak için hemen başvuru yapabiliyorsunuz. En çok vade süresi 36 ay olabiliyor. En çok çekilebilen kredi tutarı ise 50 bin TL’dir. Faiz oranı ise dönemsel olarak değişiklik gösterdiğinden bu oranları güncel olarak takip etmek gerekiyor.

ING Bank Kredi Postam

ING Bank Kredi Postam emekli maaşını ING Bank’tan alan kişiler için ilaç gibi geliyor. İhtiyaç kredisi ile 36 ay varan vade yapmak mümkün oluyor. PTT kredisi ING Bankası için 45 bin TL’ye kadar çıkıyor. Faiz oranı ise kullanılmak istenilen kredi miktarına göre değişiklik gösteriyor. Maaşını bankadan almayanlar için kredi faiz oranı çok daha yüksek oluyor. Kredi tutarının binde 5’i oranında kredi tahsis ücreti alınıyor. Emekli kredisi kullanmak isteyenler için ayrıca yaş sınırı da bulunuyor. Bu sınır vade de içinde olmak şartıyla 75 olarak belirlenmiştir.

TEB Jet Kredi

TEB Jet Kredi ile anında kredi kullanabilirsiniz. PTT şubelerinden kullanabileceğiniz bu kredi için 3 ay ile 36 ay arasında vade yapılabiliyor. En çok kredi miktarı 40 bin TL oluyor. Kredi tahsis ücreti ödemeniz de gerekmiyor. Kredi kullanmak isteyen kişilerin en çok 70 yaşında olması isteniyor. PTT kredisi kullanmak isteyen kişilerin kredi notlarının da belli bir sınırda olması bekleniyor. Çok riskli kredi notuna sahip kişilerin kredi kullanması mümkün olmuyor. Risk ne kadar yükselirse kredi kullanma şansı da o kadar azalıyor.