Hane bireyleri dikkat! Ev ahali hesaplarını kontrol etsin 10 bin TL ödeme gelmiş olabilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan destek ödemesi açıklaması dikkat çekerken hane başına yapılacak 10 bin TL ödeme dikkat çekti.
Hane bireyleri dikkat! Ev ahali hesaplarını kontrol etsin 10 bin TL ödeme gelmiş olabilir!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin yaşanmasının ardından binlerce vatandaşın evi enkaza döndü. Depremin 13. gününde enkaz altından kurtarma çalışmaları devam ederken hala birçok mucize gerçekleşmeye devam ediyor. Vatandaşların bir gecede varını yoğunu kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremzedelerin en azından maddi anlamda yaralarının sarılabileceği destek ödemeleri açıklamasında bulundu. 

Sevdikleri başta olmak üzere bir günde evini, işini kaybeden vatandaşlar çevre illerde KYK yurtlarına yerleştirilirken aynı zamanda çadır ve konteynır hizmeti de depremzedelere açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamasında depremzedelerin her türlü maddi kayıplarının karşılanacağını belirtirken 1 sene içerisinde TOKİ konut projesi ile ev sahipleri olacaklarını ve geçiş döneminde 10 bin TL destek ödemesi verileceğini açıkladı. 

10 BİN TL ÖDEMELER YATMAYA BAŞLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan destek ödemesi açıklaması dikkat çekerken hane başına yapılacak 10 bin TL ödeme dikkat çekti. Vatandaşlar destek ödemesi ile ilgili detayları araştırmaya devam ederken dşkkat çekici bir açıklama geldi. 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından duyurulan 10 bin TL destek ödemesi ile ilgili açıklama AFAD  tarafından geldi. 

10 bin TL hane başı ödeme depremzede vatandaşların hesaplarına yatırılmaya devam ederken AFAD tarafından hesabı olmayan vatandaşlar için dikkat çekici bir açıklama geldi. Evi hasar gören vatandaşlara hane başı yapılacak 10 bin TL ödeme vatandaşların hesabına yatmaya başlarken hesabı olmayan vatandaşların ise TV kimlik numaralarına ödemelerin yatacağını belirtti. 

HESABI OLMAYANLAR DİKKAT!

Meydana gelen depremin ardından AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

  • Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara göre yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen konutlara yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.
  • Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve iklim Değişiklik Bakanlığınca kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir.
  • Şu ana kadar 680.268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır.
  • Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaya devam edecektir.
  • Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır.
  • Ödeme yapılan vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı (SMS) gönderimine başlanmıştır.