Halkbank'tan yüzde 0,69 faizle 1 milyon TL konut kredisi müjdesi Resmi Gazete'de! Taksitlerin yarısını devlet ödeyecek

Kiracıları ev sahibi yapmak adına devlet destekli konut kredisi kampanyası müjdesi açıklandı.
Halkbank'tan yüzde 0,69 faizle 1 milyon TL konut kredisi müjdesi Resmi Gazete'de! Taksitlerin yarısını devlet ödeyecek

Halkbank'tan yüzde 0,69 faizle 1 milyon TL konut kredisi müjdesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Taksitlerin yarısını devlet ödeyecek - Sıfır ev almak isteyen kişilere devlet müjdesi geldi. Kamu bankaları arasında yer alan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından yeni evime konut kredisi müjdesi geldi. 

Halk Bankası tarafından yapılan açıklamada "Sosyal devlet anlayışıyla T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kamu ve Katılım Bankaları iş birliğiyle hazırlanan; konut sahibi olmak isteyen orta gelirli müşterilerimizin, aylık %0,69’dan başlayan faiz oranları ile ev sahibi olmalarına olanak sağlayan konut finansmanı ürünümüzdür" denilerek paketin faiz oranı yüzde 0,69 olarak ilan edildi. 

HALKBANK YENİ EVİM KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ, 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ AYLIK TAKSİT TUTARI KAÇ TL?

Kredi paketinden yararlanmak istiyorum diyen kişilere Halkbank yüzde 0,69 faiz oranı ile konut kredisi müjdesi verdi. 180 ay vadeli konut kredisi çeken bir kişinin aylık taksit tutarları ise yıllara göre değişkenlik gösterecek. İlk yılar devlet desteği ile düşük taksit ödeyen kişiler sonrasında faiz desteği azaldıkça daha yüksek ödeme yapmak zorunda kalacak. Ancak zamanla maaş artacağı için bu artış maaştan karşılanmış olacak. 

180 ay vadeli 0,69 faizle 1 milyon TL konut kredisi çeken bir kişi ilk yıl 4 bin 410 TL ödeme yaparken 2. yıl söz konusu taksit 5.400 TL, 3. yıl taksit 6 bin 480 TL olmak üzere rakamlar artacak. 10. yılda ödenecek taksit tutarı 11.896 TL seviyesine yükselirken 15. sene ise 11 bin 896 TL üzerinden gerçekleşecek. 

HALKBANK YENİ EVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Mevcutta konutu bulunmayan, bir konut üzerinde %50'nin üzerinde hissesi olmayan (Başvuru sahibi, eşi ve 18 yaş altı çocuğu için geçerli),

Son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olan (Başvuru sahibi, eşi ve 18 yaş altı çocuğu için geçerli),

İstanbul (1.Bölge) ve Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla (2.bölge) illerimizde ev almak isteyenler için son 1 yılda o ilde ikamet eden,

Kooperatif ortaklığı bulunmayan, bağış yoluyla ya da ivazsız herhangi bir yöntemle tapu sahibi olmayan,

Hane halkı gelir üst sınırı, talep edilen kredinin azami tutarı ile uyumlu olan, Son 12 ayda en az 9 ay sosyal güvenlik primi ödemesi olan,

Gerekli belgeleri ibraz eden ve Bankamız tahsis koşullarına uygun T.C. vatandaşı müşterilerimiz ilgili üründen faydalanabilecektir.

Bu şartlara sahip olan kişiler konut kredisi başvurusu yapma imkanına kavuşacaklar. Kampanyadan yararlanan kişilere ilk yıllar için devlet desteği verilecek ve faiz ödemesi devlet tarafından karşılanacak.