HalkBank Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Devlet bankalarından biri olan Halk Bank müşterisine birçok konuda kolaylık sağlamak için yenilikler getirmektedir. Mobil bankacılık uygulaması ile istediğiniz yerden dilediğiniz zaman havale/eft işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.
HalkBank Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Bankalar arası yapılan transfer işlemi EFT olarak adlandırılmaktadır. Hesaplar arası yapılan para transfer işlemleri ise havale olarak adlandırılmaktadır. Bankaların belirlediği ücretler ile bu işlemleri yapabilirsiniz.

HALK BANK HAVALE NASIL YAPILIR?

Hesaplar arası yapılan para transfer işlemi havale olarak adlandırılmaktadır. Bundan dolayı havale yapacağınız kişinin halk bankta hesabının olması gerekmektedir. Havaleyi diğerlerinden ayıran özellik 7/24 istediğiniz saatte yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı , mobil bankacılık , ATM veya telefon bankacılığından kolaylıkla para transfer işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

HALK BANK HAVALE ÜCRETLERİ

  • Kendi hesaplarınız arasında para transferi yapacaksanız eğer hiçbir ücret talep edilmemektedir.
  • Halkbank hesabı olan birine para transferi yapacaksanız 23₺ ücret talep edilmektedir.
  • Hesaptan isime havale yapıalcaksa eğer gönderdiğiniz tutarın %4'ü komisyon olarak kesilmektedir. Yani en az 35₺ en çok 350₺ işlem ücreti alınmaktadır.
  • Halk bankası internet bankacılığı veya telefon bankacılığından yapacağınız işlemlerde ödeyeceğiniz ücret azalmaktadır.

HALK BANK EFT NASIL YAPILIR?

EFT işlemleri bankalar arası olduğundan dolayı 08:00-16:00 saatleri arasında işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Banka şubelerden yapacağınız EFT işlemleri için işlem başına 53₺ ödemeniz gerekmektedir. İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden yapılacak para transfer işlemleri için banka sizden 3,50₺ kesmektedir. Telefon bankacılığı ile yapacağınız para transfer işlemleri için 4,76₺ ücret almaktadır. Para transferi yapacağınız kişinin ıban numarasını almak size kolaylık sağlayacaktır. Iban numarası ile işlem yaptığınızda banka ismi , banka şubesi ve şube numarasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hesap numarası ile para transfer işlemini gerçekleştirecekseniz alıcının tam adını , banka adını ve şube adını bilmeniz gerekmektedir.

HALK BANK EFT ÜCRETLERİ

  • Halkbank şubesinden eft yoluyla para transferi yaptığınızda en az 4₺ en fazla 350₺ ücret alınmaktadır.
  • İnternet bankacılığından para trasnferi yaptığınızda 1,86₺ ücret kesilmektedir.
  • Telefon bankacılığı ile yapıldığında ise 3,76₺ ücret kesilmektedir.