Halkbank 350.000 TL taşıt kredisi! Bu taksiti ödeyeceklerin sıfır arabası oluyor!

Taşıt kredisi çekerek otomobil sahibi olmak isteyenler Halkbank’ın finansman imkanlarını araştırıyorlar. Halkbank aylık yüzde kaç faizle taşıt kredisi veriyor? Halkbank 350.000 TL taşıt kredisi aylık taksiti ne kadar?
Halkbank 350.000 TL taşıt kredisi! Bu taksiti ödeyeceklerin sıfır arabası oluyor!

Türkiye’de otomobil sahibi olmak için önemli tutarların gözden çıkarılması gerekiyor. Bu tutarları insanlar bir anda karşılamakta zorluk yaşayabiliyorlar. Bu durumda da devreye taşıt kredisi imkanları devreye giriyor. Artan kredi faizlerinin sonrasında insanlar taşıt kredisi çekerken çok daha fazla seçici olmaya başladılar.

Her bankanın taşıt kredisi kampanyası ile sağladığı avantajları en ince ayrıntısına kadar araştıranlar kendi bütçelerine en uygun gelecek banka ile çalışmayı tercih ediyorlar. Son dönemlerde taşıt kredisi maliyetleri incelendiğinde Halkbank’tan bu krediyi çekmenin diğer bankalardan çok daha avantajlı olduğu görülüyor. Bu da Halkbank’ın taşıt kredisi müşterilerinin sayısını oldukça artırdı.

HALKBANK TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI!

Halkbank’tan taşıt kredisi çekmek için karar verenler oldukça cazip bir kampanya ile karşılaşıyorlar. 48 aya kadar vade ile verilen taşıt kredilerinde esasında böyle bir vade imkanı pek kalmadı. Bunun da nedeni BDDK’nın belirlediği sınırlamalarla alakalı.

BDDK uzun bir süredir taşıt kredilerinde güncelleme yapmadı. Dolayısıyla bankalar bundan 2 yıl öncesinin kuralları ile taşıt kredisi vermeye devam ediyorlar. Otomobil fiyatları yükselmemiş olsaydı 400.000 TL’ye kadar olan otomobiller için 48 ay vadeli taşıt kredisi kullanılabilecekti. Ancak bu fiyat sınırı içerisinde şu anda herhangi bir sıfır kilometre otomobil kalmadı. Bundan dolayı 48 aya kadar vadeli taşıt kredisi imkanı sadece kağıt üstünde olan ama pratikte olmayan bir uygulama olarak kaldı.

400.000 TL ile 800.000 TL arasında fatura değeri olan otomobiller için Halkbank tıpkı diğer bankalar gibi 36 aya kadar taşıt kredisi veriyor. Bu fiyat sınırlamasında çok az sayıda otomobil kaldığı için bu kredi de sadece o modeller için kullanılabiliyor. 800.000 TL ile 1,2 Milyon TL arasında değeri olan araçlar için 24 aya kadar vade ile 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasında değeri olan otomobiller için 12 aya kadar vade ile kredi kullanılabiliyor.

350.000 TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

halkbank-kredi.jpg

Halkbank'tan 36 ay vadeli 350.000 TL taşıt kredisi çekilmek istenmesi halinde kredi maliyet hesaplaması aylık yüzde 3,15 oranında faiz ile yapılıyor. Bu kredi karşılığında müşteriler bankaya her ay 18.754 TL kredi taksiti ödüyorlar.