Halk ekmeğine yapılacak 25 kuruşluk zam görüşüldü

Uşak Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Halk ekmeğine yapılacak 25 kuruşluk zam görüşüldü

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın başkanlık ettiği oturuma Belediye halk ekmeğe yapılması önerilen 25 kuruş zam damgasını vurdu.

Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü İktisadi ve Sosyal Tesisler Bütçe İşletmesi olan halk fırınında üretilen ekmeğin gramajının 270 gram ve ücretinin125 kuruş olarak belirlenmesi talebi görüşüldü.

Konu ile ilgili söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Tolga Pirinçci, ekmeğe zammı politika malzemesi yapmak istemediğini belirtti.

Pirinçci, “Ekonomik olarak insanımız zor durumda, şu pandemi dönemi atlatılana kadar, ya da kış döneminde doğal olarak artan enflasyon dikkate alınarak, o da olmadı hiç olmazsa asgari ücret belirlenene kadar bu ekmek zammını gündemden çıkaralım” önerisinde bulundu.

Başkan Çakın, “Ben kişisel olarak belediyemizin fırıncı esnafı ile rekabete girerek onların, daha doğrusu hiçbir esnafın zarar etmesini istemem. Geçenlerde fırıncılar zam yapınca halk ekmekle aradaki fark 75 kuruşa çıktı ve belediye olarak ürettiğimiz ekmeğe talep arttı.

Bu da özellikle lokantacıların halk ekmeğe bir lokantacı 5 kişi gönderip beşer ekmek alsa halkın ekmeğinden 25 ekmek eksiliyor. Üretimi artırınca Bu kez fırıncı ve bakkal esnafı zarar ediyor.

Belediye olarak kar etmek amacı ile ekmek üretmiyoruz. Ama yeni yılda artacak işçilik maliyeti ve diğer maliyet artışlarını da göz önüne alırsanız belediyenin zarar etmesini de istemeyiz” şeklinde cevap verdi.

Ekmeğe yapılması talep edilen 25 kuruşluk zam maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.