Haftanın ilk işlem gününde altın çok sert düştü! İşte gram altının yeni fiyatı

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde yatırımcısını üzdü. Piyasalardan alınan son rakamlara göre altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Bu durumda pek çok kişi güncel altın fiyatlarını anbean takip etmeye başladı.
Haftanın ilk işlem gününde altın çok sert düştü! İşte gram altının yeni fiyatı

Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları sert bir şekilde düşmeye başladı. Piyasalar şu anda FED faiz kararına odaklanmış durumda. Durum bu şekilde olunca altının üzerindeki baskı da azalmış oldu. Bugün gram altının ortalama olarak 2 bin 431 TL’den işlem gördüğü aktarıldı.

ALTININ ÜZERİNDEKİ STRES

Uzmanlar FED faiz indiriminin ne zaman başlayacağının tam olarak bilinmediğini bu durumun altın üzerinde bir takım streslere sebebiyet verdiğini ifade ediyor. Bankaların Çarşamba günkü para politikası kararlarının üzerinde de bu durumun etkili olmasının beklendiği aktarıldı.

FED faiz kararı kadar Başkan Jerome Powell’in daha sonra yapacağı açıklamalar da piyasalar tarafından yakından bekleniyor. Analistlerin değerlendirmesine göre FED bu toplantıda faizleri sabit bırakabilir. Kısacası FED faiz indirimleri yılın son çeyreğine doğru bırakılmış olabilir. Durum bu şekilde olunca altın fiyatlarında da sert bir düşüş başladı.

GRAM ALTIN FİYATI

Alış: 2.433,22 TL

Satış: 2.431,59 TL

ALTIN/ONS FİYATI

Alış: 2.336,98 Dolar

Satış: 2.337,37 Dolar

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Alış: 3.890,03 TL

Satış: 3.975,72 TL

CUMHURİYET ALTINI

Alış: 15.560,38 TL

Satış: 15.853,97 TL

YARIM ALTIN FİYATI

Alış: 7.755,88 TL

Satış: 7.951,30 TL

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Piyasalardan aktarılan son habere göre gram altın bir önceki kapanışını 2 bin 438 TL’den yapmıştı. 29 Nisan Pazartesi itibarıyla 2 bin 431 TL2ye kadar gerileyen gram altını 3 bin 987 TL’den kapanış yapan çeyrek altın takip ediyor. Çeyrek altın da an itibarıyla 3 bin 975 TL’den alıcı bulduğu aktarıldı..

Gözler şimdi FED faiz kararı ve karar sonrasında açıklama yapacak olan Powell’e çevrildi.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Piyasa rakamları baz alınarak hazırlanmıştır.