Günübirlik ev kiralamada sistem değişiyor! Vergi ödenecek, belge alınacak!
Türkiye’de özellikle turist çeken bölgelerde günübirlik kiralanan evlerin sayısında ciddi bir artış meydana geldi. Bundan dolayı da otellerin doluluk oranında azalmalar görülmeye başlandı. Bu durum karşısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir bir açıklama yaparak günübirlik evler hakkında mevzuat çalışması yapıldığını aktardı.
SERTİFİKA ALACAKLAR!
Çok sayıda vatandaş için yeni gelir kapısı olan günübirlik ev kiralamalara devlet müdahale etmeye hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamasına göre evlerin günübirlik kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir belge alınması gerekecek. Muhtemelen bu belgenin bir miktar da masrafı olacak. Her ev için ayrı belge alınması büyük bir ihtimal olarak gözüküyor.
VERGİ ÖDENECEK!
Günübirlik ev kiralama yoluyla evler kiraya verildiğinde normalin çok üstünde gelirler elde edilebiliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı mevzuata göre bu evlerden elde edilen gelirler de vergiye tabi olacak. Vergi ödemesi ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığına yapılacak. Vergi oranının ne kadar olacağına ise Hazine ve Maliye Bakanlığı karar verecek.
BİLDİRİM ZORUNLULUĞU GELİYOR!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamasına göre günübirlik ev kiralaması yapanlar evleri kimlere kiraladıklarını düzenli olarak tıpkı oteller gibi bildirmek zorunda olacaklar. Bu şekilde günübirlik ev kiralama da turizm sektörünün resmi bir bileşeni haline gelecek. Günübirlik ev kiralama daha profesyonel bir yapıya kavuşturulacak.
Yapılacak olan düzenlemelere dair mevzuat çalışmasının sürdüğü bildirilirken 2023 sona ermeden yıl sonuna kadar bu çalışmanın tamamlanıp uygulamaya geçmesinin planlandığı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açıklandı.
İndirim değil resmen bedava! Carrefour'dan çılgın kampanya 1 alana 1 bedava işte o ürünler