Güneş; “Yönetim sorumluluk almadığı için Serenova açılamıyor”

Uşak sanayisinin kangreni haline gelen Serenova Seramik Fabrikası, tüm girişimlere rağmen çalıştırılamıyor. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, kötü yönetim yüzünden borç sarmalına giren fabrika yönetiminin sorumluluktan kaçması sonucu fabrikanın çalışamadığını, buna karşılık algı operasyonu yaparak kendisine iftira attıklarını belirtti.
Güneş; “Yönetim sorumluluk almadığı için Serenova açılamıyor”

Uşak Tekstil OSB’de bulunan, 7 bin ortağın, yaklaşık 500 işçinin ve fabrikaya mal ve hizmet veren esnaf ve şirketlerin alacaklarını tahsil edebilmek için dört gözle çalışmasını beklediği Serenova Seramik’in bacası bir türlü tütmüyor.

“KÖTÜ YÖNETİM YÜZÜNDEN BORÇLANDI”

Geçtiğimiz günlerde UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül’ün konkordato ilan ettiklerini, fabrikayı çalıştırmak için bir şirket ile anlaştıklarını, ancak OSB Tekstil yönetiminin çalışmasını istemedikleri yönünde açıklamalarına cevap, AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş’ten geldi.

Güneş sosyal medya sayfasında, “Uşak ilimizde 7000 den fazla ortak ile kurulmuş olan UMPAŞ Holding’e ait Seranova Seramik Fabrikası uzun yıllar şehrimize hizmet vermiş, pek çok kardeşimiz buradan geçimini sağlamıştır.

Kötü yönetimden kaynaklanan borç sarmalına giren Seranova Seramik Fabrikası Borçlarını ödeyemez olduğu için Kasım 2019’dan beri faaliyetini durdurmuştur. Bundan önce faaliyetini sürdürdüğü dönemde zaman zaman sıkıntıları olmuş, Uşak Ak Parti Milletvekilleri olarak bizler bu işletmenin çalışması için elimizden gelen gayreti ve desteği göstermişizdir” dedi.

ALGI OPERASYONU YAPIP BİZE İFTİRA ATIYORLAR

 Her sıkıntılı durumlarında fabrika yönetiminin yanlarında olduklarını kaydeden Güneş, “Son dönemlerde buranın açılması için özel bir firmanın burayı kiralama yöntemi ile çalıştırmak istediği bilgisi bizlere iletildi. Çalışanlar adına bizlerde bundan çok memnun olduk. Doğalgaz ve elektriğinin açılması için Uşak Organize Sanayi yönetimine taleplerini ilettik. Organize sanayi yönetimi daha önceki dönemlerde de bize çok büyük kolaylıklar sağlamasına rağmen daha önceki dönemde Seranova yönetimi sözlerini yerine getirmediği için ve borcun her dönem daha da fazla artmasından dolayı güven unsurunun kalmadığından, gaz açılacaksa bile belli bir miktar meblağın ödenmesini (en az 1/3 kadar borç)  şart koştular.

Biz de bunu Seranova’nın avukatına bildirdik, fakat yönetimin veya firmanın bu sorumluluğu üstlenmemesinden dolayı bir mesafe kat edemedik.

Bizim arzumuz buranın biran önce açılması ve burada çalışan kardeşlerimizin mağdur olmamasıdır.

Hal böyleyken toplumda sanki benim buranın hizmete açılmasını istemiyorum gibi bir algının oluşturulması tamamen yanlıştır, iftiradır. Böyle bir şeyin olması da mümkün değildir. Tüm Uşaklı hemşerilerimin bilgilerine arz ederim.” dedi.

DAĞDAGÜL; “BİZİM ÇALIŞMAMIZI İSTEMİYORLAR” DEMİŞTİ

UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül, 12 Ocak 2021 tarihinde yerel Uşak TV internet sitesine yaptığı açıklamada; yaptıkları anlaşma ile fabrikanın borçlarını kısa sürede ödemeyi hedeflediklerini söyleyerek “Elektrik ve doğalgaz konusunda OSB’nin desteğini bekliyoruz” demişti.

Dağdagül, fabrikayı çalıştırabilmek ve borçları yapılandırıp ödeyebilmek için mahkemeye başvurarak konkordato kararı aldıklarını belirterek: “Mahkeme konkordato kararı verdi. Mahkeme fabrikanın konkordatonun faydalı çalışabilmesi için gaz ve elektriğinin açılması kararını verdi. Ardından OSB’nin başvurusuyla bu karar iptal edildi.  Biz de organize ile konuştuğumuzda önden ödeyerek gazı almak istedik ama izin vermediler.  Konkordato gereği geçmiş borçlar ileride ödenmeye başlayacağından bugün ödeyemedik. Bundan sonrasını nakit ödeyerek açmayı talep ettik hala kabul etmiyorlar. Bizim çalışmamızı istemiyorlar” şeklinde suçlamalarda bulunmuştu.