'Güneş fatura istemez' diyen Uşak Belediyesi santrale onay aldı

Projeleriyle isminden söz ettiren Uşak Belediyesi, dünyanın enerji alanındaki yenilenebilir dönüşümünü yakından takip ediyor. Bu kapsamda Yavu köyünde hayata geçirilen güneş enerjisi santraline onay alındı.
'Güneş fatura istemez' diyen Uşak Belediyesi santrale onay aldı

Uşak Belediyesi tarafından Yavu Köyünde kurulan 461 KW gücündeki güneş enerjisi santralinin TEDAŞ tarafından tüm kabullerinin yapıldığı ve santralin kısa süre içerisinde elektrik üretimine başlayacağı öğrenildi.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen proje için 2017 Temmuz ayında ihale açılmış ve santral yapımı Eylül 2018 tarihinde tamamlanarak teslim alınmıştı.

Merkeze bağlı Yavu köyü Tuzlaaltı mevkiinde bulunan 6 bin 500 metrekare alana kurulmuş 461 KW üretim kapasitesi bulunan güneş enerji santralinin,  1716 adet panel ile yıllık 750 bin 000 kWh üretim yapacağı belirtildi.

9 Ocak itibarıyla TEDAŞ tarafından kabulleri yapılan tesislerin kısa sürede elektrik üretimine başlaması bekleniyor. Güneş enerjisi santrali hakkında bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Hepimizin malumu olduğu üzere dünyada en büyük sorun enerji üretimi ve enerjinin maliyetidir. Uşak Belediyesi olarak temiz ve ucuz enerji elde etmek için ZEKA’ya 461 KW enerji üretecek bir güneş enerjisi santrali projesi sunduk. Projemiz kabul edildi ve ihalesi yapıldı. Son olarak da TEDAŞ kabullerini yaptı. Artık güneş enerji santralimizin üretime başlaması için önümüzde hukuki, teknik hiçbir engel kalmadı” dedi.

Cahan, “Üretilen elektrik, TEDAŞ’a satılacak ve böylece gelir elde edilecektir. İleride Yavu Katı atık arıtma tesisleri ve çevresine aydınlatma amaçlı elektrik enerjisi gerektiğinde bu santrali devreye de sokabiliriz. Biliyorsunuz; Güneş Fatura İstemez” şeklinde konuştu.