GSS borç sorgulama nasıl yapılır?

Bütün vatandaşların sunulan sağlık hizmetlerinden eşit şekilde faydalanabilmesi adına hazırlanmış olan Genel Sağlık Sigortası sistemi kullanılıyor.
GSS borç sorgulama nasıl yapılır?
2012 yılından sonra vatandaşlar için zorunlu hale getirilmiş olan Genel Sağlık Sigortası pek çok vatandaşın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu durumda ne anlama geldiği ve neleri kapsadığı özellikle ilgi çeken konuların başında geliyor.

 

Günümüzde özellikle sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri adına hazırlanmış olan genel sağlık sigortası özellikle asgari ücretin ⅓ oranının altında geliri olanların sağlık sigortasından yararlanması için prim ödeme yükümlülüğü bulunuyor.

 

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için zorunlu hale getirilmiş olan genel sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak ya da sorgulama işlemi yapmak için e-devlet sisteminin kullanımı sağlanabilir. Borç olup olmadığını öğrenebilmesi için sistem üzerinden inceleme yapılması yeterli olur.

 

Özellikle sağlık hizmetlerinden yararlanmayı düşünen vatandaşlar sisteme detaylı şekilde inceleyerek asgari ücret üzerinden almış oldukları tutara göre işlem yapabilirler. Vatandaşların gelirinin düşük olması durumunda özellikle devlet tarafından sağlanacak olan imkanlar dahilinde sağlık kontrollerinin yapılması sağlanır.

 

Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulama
Detaylı bilgi almak isteyenler ya da genel sağlık sigortası sorgulama işlemi yapmak isteyenler ilk olarak e-devlet şifresine ihtiyacı bulunuyor. E-devlet şifresi bulunmayanlar en yakın postaneye giderek şifre temini sağlayabilirler.

 

Var olan sigorta borcu hakkında bilgi almak isteyenler turkiye.gov.tr adresine giriş yapmak için ana sayfada sol üst kısımda yer alan sekmeye tıklayabilirler. Giriş sırasında TC kimlik numarasının ve e-devlet şifresinin kullanımı yeterli olmaktadır.

 

Sisteme giriş sağlandıktan sonra genel sağlık sigortası prim borcunun bulunup bulunmadığını öğrenmek için sol tarafta yer alan e-hizmetler kısmına tıklamanız gerekmektedir. Açılan hizmetler sayfasında genel sağlık sigortası ile ilgili bölüme ulaşmak için diğer hizmetler başlığı altında inceleme yapılabilir.

 

Genel sağlık sigortası kapsamında yer alan vatandaşlar var olan borçlarını sorgulamak ve bilgi almak adına e-devlet sistemini kullanabilirler. Bu sayede daha kısa süre içerisinde detaylı bilgi alabilirler. Daha fazla bilgi için e-devlet sistemi ziyaret edilebilir.