Gram altın 80 TL birden çakıldı! Gram, çeyrek, tam ve yarım altın fiyatları değişti

Altın fiyatlarına ilişkin önemli gelişmeler peş peşe yaşanmaya devam ediliyor. Aktarılan son habere göre altın fiyatlarının yüzde 2’den fazla düştüğü açıklandı. 70-80 TL birden çakılan altın fiyatları sonrasında yeni altın fiyatları merak konusu oldu.
Gram altın 80 TL birden çakıldı! Gram, çeyrek, tam ve yarım altın fiyatları değişti

Altın fiyatlarının sert bir şekilde düşmesi vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Cumhuriyet altın fiyatlarının kırmızıya dönmesi üzerine vatandaşlar altın fiyatları kaç TL oldu, altın fiyatlarında son durum ne? Araştırmaları da hız kazandı. Piyasa Uzmanı Şirin Sarı altın fiyatlarına ilişkin yaşanan son gelişmeleri tek tek açıkladı.

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları yatay bir seyir izleyerek kapanışı yapmıştı. Yeni haftada altın fiyatlarında yatırımcıyı şoke eden bir gelişme yaşandı. Fiyatların yüzde 2’den fazla düşüş gösterdiği açıklandı. Piyasalardan aktarılan son habere göre gram altın 2.518 TL’ye, çeyrek altın 4.318 TL ve Cumhuriyet altını 17.515 TL’ye düştü.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Konuya ilişkin analistlerin açıklamaları ve değerlendirmeleri merak konusu oldu. ABD Merkez Bankası, FED faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlik devam ederken, İran ve İsrail arasındaki gerginlik de fiyatları belirsizleştirdi.

ALTIN DAHA DA DÜŞECEK Mİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, yaptığı açıklamasında altının yıl başından bu yana yüzde 25’ten fazla artış gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Altın fiyatlarının şu an Asya tarafından belirlendiğini söyleyebiliriz. Başta Çin olmak üzere, üretilen altının 3’te ikisini alıyor. Bir de jeopolitik riskler var. Bu da altında son bir buçuk aylık yükselişi tetikledi. Neredeyse yüzde 25’in üzerinde değer kazandı ons altın. Bir de ons altın üzerinde etkili olan dolar endeksi ve ABD Merkez Bankası Fed var. Enflasyonda yükseliş eğilimi hala devam ediyor. Enflasyonun soğumaması faizin de yüksek kalmasını sağladığı için ons altının kararsız bir seyir içerisinde olmasını sağlıyor”

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Piyasadaki rakamlar baz alınarak hazırlanmıştır.