Geri ödemesiz 200 bin TL hibe para yatıyor! Başvurana devlet yardımı

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken bunlardan biride geri ödemesiz hibe para desteği olarak betonarme ev yardımı ve prefabrik ev alana hibe desteği olarak ilan edildi.
Geri ödemesiz 200 bin TL hibe para yatıyor! Başvurana devlet yardımı

Geri ödemesiz 200 bin TL hibe para yatıyor! Başvurana devlet yardımı - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Mayıs 2023 dönemine ilişkin sosyal yardım paketlerini açıklarken peş peşe yeni destek müjdeleri verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada "Prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin liradan 150 bin liraya, betonarme ev yardımını 70 bin liradan 200 bin liraya, öksüz yetim yardımını 300 liradan 600 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardımı 500 liradan bin liraya, şartlı sağlık yardımını 55 liradan 100 liraya yükselttik" denilerek 2023 yılında yapılacak olan ödemeler için yeni rakamlar ilan edilmişti. Bu rakamlar bir kere daha arttırıldı! 

PREFABRİK EV ALANA 200 BİN TL, KENDİ EVİNİ KENDİ YAPANA 300 BİN TL BETONORME EV YARDIMI MÜJDESİ! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında yapılan açıklamada "Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır" denilerek sosyal destek paketinin merak edilenleri açıklanmıştı. 

HİBE PARA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapmak isteyen kişilerde aranılan şartlar "Hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 2.835,60 TL) az olmakla birlikte programa özel diğer şartlara haiz kişiler faydalanabilmektedir" şeklinde ifade edilirken yardım tutarları ise şu şekilde açıklandı: 

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla

• Ev onarımlarında 35.000- 100.000 TL'ye kadar

• Prefabrik ev yapımlarında 200.000 TL'ye kadar

• Betonarme ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar destek verilmektedir.

Bu şartlara sahip olan kişiler başvurular yapabilecekler. Başvurusu onaylanan kişiler geri ödemesiz hibe para yardımı alacaklar.