Genel kurula sayılı günler kala UMPAŞ hissedarlarına darbe üzerine darbe

UMPAŞ Holding’in amiral gemisi Seranova Seramik ve bel kemiği Birlik Makine fabrikalarının alacaklı bankalar tarafından icradan satışa çıkarıldığı yetmiyormuş gibi, şimdi de Borsa İstanbul tarafından UMPAŞ tahtası işleme kapatıldı.
Genel kurula sayılı günler kala UMPAŞ hissedarlarına darbe üzerine darbe

paraajansi .com.tr İnternet Sitesi;payları Borsa İstanbul’da işlem gören UMPAŞ Holding’in pay sırasının geçici olarak işleme kapatıldığını duyurdu.

UMPAŞ’IN pay sırasının işleme kapatılmasına neden olan konu ile ilgili KAP’A yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 UMPAS.E pay sırası ilgili şirketin finansal tablolarının son gönderim tarihi itibariyle Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilmemiş olması sebebiyle geçici olarak işleme kapatılmıştır.”

YÖNETİM SÜRE UZATIMINA RAĞMEN FİNANSAL RAPORU VEREMEDİ

Uşak merkezli holding kuruluşu olan UMPAŞ Holding’in temelleri 1990 yılında Uşak’ta birkaç yatırımcının bir araya gelmesiyle atıldı.  İlk olarak plastik üretimi ile başlayan şirketleşme sonucu 1997 yılında UMPAŞ Holding kuruldu.  2014 yılı itibarıyla holding, seramik, teknoloji, sigorta, inşaat, perakende ve makine imalatı gibi alanlarda faaliyet göstermeye başladı.

2018 yılında hissedarların oyları ile seçilen Enver Dağdagül ve yönetimi, Haziran 2021  finansal raporunu SPK’dan  süre uzatımı isteyerek erteletmişlerdi.

18 Ekim son gündü ama yine veremediler. Bağımsız denetimin hesaplardaki güvensizlik ve tutarsızlıklardan dolayı raporu hazırlamaktan imtina etmesi sonucu bu durum ortaya çıktı ve Borsada UMPAŞ tahtası kapandı. Haziran 2021 finansal raporunu SPK’dan süre uzatımı isteyerek erteletmişlerdi. 18 Ekim son gündü ama yine veremediler.  

Ayrıca, bağımsız denetimin hesaplardaki güvensizlik ve tutarsızlıklardan dolayı raporu hazırlamaktan imtina etmesi sonucu bu durum ortaya çıktı ve Borsada UMPAŞ tahtası kapandı. Birçok yatırımcı zor durumda kaldı ve zarar etti.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz finans uzmanları, “Borsa tarafından, neden hisse senedinin tahtasının kapatıldığının bildirilmesi ve açılabilme koşullarının kapatılma tarihini izleyen 5 iş günü içerisinde değerlendirilmesi sonucunda yeniden işleme açılabilir. Bilgileri yeterli olan şirketin hisse senetlerinin işlem sırası; aynı pazarda, gözaltı pazarında veya yalnızca o şirkete ait hisse senedinin işlem göreceği yeni bir pazarda, borsa tarafından belirlenen çerçevelerde yeniden başlatılabilir. Bilgileri yeterli görülmeyen şirketlerden ise SPK’nın 26.10.2001 tarih ve 50/1412 sayılı kararının eklerinde yer alan “Kamuyu Aydınlatma Bilgi Formu” istenebilir” şeklinde görüş bildirdi.

GENEL KURULA 42 GÜN KALDI YÖNETİM HALA KARAR ALAMADI

Şu andaki Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül ve yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan kişilerin imza ve yetki sürelerinin 2 Aralık 2021 tarihinde sona erdiği öğrenildi.

Genel kurula 42 gün kalmasına rağmen Dağadagül ve yönetiminin bir araya gelip genel kurulu kararı alamamış olması da UMPAŞ Holding hissedarları arasında ayrı bir huzursuzluk kaynağı oldu.

“NERDESİN EY ADALET!”

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz mağdur UMPAŞ Holding ortakları; “Holding idare etmek bir oyun değildir. Ne yazık ki çok acı bir tecrübeyle kurucu ortak olmanın holding yönetmeye yetmediğini öğrendik.  

Holding yönetmenin bir profesyonellik olduğunu ve bize çok pahalıya mal olduğunu gösteren bir tiyatro sahnesinin son perdesini acılar içerisinde kıvranarak izliyoruz.

Binlerce insanın küçük birikimlerini bir araya getirerek kurdukları koskoca bir abide yerle yeksan edildi.

Ne yazık ki küçük yatırımcıların haklarını korumak amaçlı kurulmuş cumhuriyet kurumları bu tiyatroyu ve yok oluşu sadece seyrettiler. Adalet istiyoruz” şeklinde yakındı.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)