Gelir Vergisi beyanname ve ödeme süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılarak Gelir Vergisi için beyanname verme süreleri ile tahakkuk eden vergilerin de ödeme sürelerinin uzatıldığı duyuruldu.
Gelir Vergisi beyanname ve ödeme süresi uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde bir açıklama yapıldı ve bu açıklama ile gelir vergisi beyanname verme ve ödeme yapma sürelerinin uzatıldığı ilan edildi. Normalde 1 Nisan olarak belirtilen süre 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Gelir vergisi için beyanname verecekler ile bu beyannamelerden dolayı haklarında vergi tahakkuk edeceklerin ödeme süreleri değişti.

SÜRE UZATILDI

1 Nisan 2024 gün sonuna kadar verilmesi gereken 2023 yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannameleri ile bu beyannameler üzerinden tahakkuk eden vergiler 5 Nisan 2024 Cuma gün sonuna kadar ödenebilecek. 1 Nisan gün sonuna kadar verilmesi gereken 2024 Şubat dönemine ilişkin “Form Ba” ve “Form Bs” bildirimler de 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar teslim edilebilecek.

Elektronik defter uygulaması kapsamında bulunanlar tarafından 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken "Elektronik Defter Beratları" da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenebilecek.

KİRA GELİR VERGİSİ DE KAPSAM İÇİNDE

Ev sahiplerinin kira gelir vergisi için de beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyannameler de 5 Nisan Cuma günü sonuna kadar verilebilecek. Bu beyannameden tahakkuk edecek vergi için de ödeme aynı gün yapılabilecek. Bu günü geçirenler için gelir vergisi için ceza ve faiz uygulaması da yapılabilecek. Bundan dolayı vatandaşlara uyarı yapılarak sürenin geçirilmemesi istendi.