Gelir Testi Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Sosyal Sigortalar Kurumu ile ilgili bir bağlantısı olmayan kişilerin genel sağlık sigortası hakları devlet tarafından verilmektedir. Bir vatandaşın genel sağlık sigortası için yatırması gereken miktar ise kişinin gelirine bakılarak test yapılıp bu test sonucuna göre işlemler yapılmaktadır. İşlemlerin bu şekilde yürüyor olması kişilerin akıldan gelir testi sonucunu nasıl sorgulandığı sorusu gelmektedir.
Gelir Testi Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Genel sağlık sigortasının asıl amacı kişilerin sağlık kurumlarında uygun fiyata yararlanabilmesidir. Sosyal Sigortalar kurumlarının vermiş olduğu hizmetlerden yararlanabilmek için kişiler Sosyal Sigortalar kurumuna bağlı olan genel sağlık sigortasına bağlanmak istenmektedir. Genel sağlık sigortası bu konuda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Genel sağlık sigortasından kişilerin yararlanabilmesi için düzenli olarak her ay ödeme yapması gerekmektedir. Bu miktarın sabit bir değeri bulunmamaktadır. Miktarı ne kadar olacağını yapılacak olan gelir testi sonucunda öğrenilmektedir. Peki, gelir testi neden yapılmaktadır? Genel sağlık sigortası yapılabilmesi için hanede bulunan kişi sayısına düşen aylık gelir değerine göre işlemleri yapılmaktadır. Peki, aylık olarak hanede bulunan kişi başı ücrete bağlı olarak gelir testi nasıl uygulanmaktadır?

Gelir Testi Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfın bu testi kişileri uygulamaktadır. Gelir testini yapabilmeniz için ikametgâhınızın bağlı olmuş olduğu kaymakamlığa gitmeniz gerekmektedir. Gelir testi başvuru formunu doldurabilirsiniz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına giderek işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir. Formu doldurup ilgili kişilere verildikten sonra yetkili kişilerce formu değerlendirir ve ödenmesi gereken prim miktarı Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenmektedir.

Gelir Testi Sonucu Sorgulama İşlemi Nasıl Sorgulanır?

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra kişilerin merakla beklediği test sonuçlarına nasıl ulaşılabileceğini de sizlere açıklayacağız. Gelir testi sonucunda ödemeniz gereken prim miktarını sosyal güvenlik kurum müdürlüklerinde öğrenmeniz gerekmektedir. Bu kurum İl ya da ilçe sosyal güvenlik kurumları olabilir. Lakin kuruma gitmenize gerek kalmadı da e-devlet kapısı üzerinden de sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

E-Devlet Taksiyle Sorgulama Yapmak İçin;

E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi gireniz.

Sorgulama bölümünde gelir testi sonucu şeklinde arama yapmanız gerekmektedir.