Gelir belgesi olmadan kredi çekmek münkün mü?

Sigortalı bir işte çalışmayan, maaş bordrosu olmayan, gelir belgeleyemeyen vatandaşlar için kredi imkanı sağlayan birçok banka bulunmaktadır. 2019 yılında gelir belgesiz kredi veren bankaların başında TEB,İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Akbank gelmektedir.
Gelir belgesi olmadan kredi çekmek münkün mü?

Acil nakit paraya ihtiyaç duyan vatandaşların nakit ihtiyacı için kredi veren bankalar genelde gelir belgesi talep ederler ancak bazı bankalar gelir belgesiz de kredileri onaylamaktadırlar. 60 aya kadar vade seçeneği sunan bankalardan bazılarının içerikle şöyle:

Finansbank’tan gelir belgesiz ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişiler, 50.000 TL’ye kadar 48 ay vade ile gelir belgesiz ihtiyaç kredilerini alabilmektedirler.

Kredi notunuz düşükse cepteteb anında kredi kullanabilirsiniz. TEB üzerinden gelir belgesiz ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişiler 30.000 TL’ye kadar kredi alabilirler. Ev hanımlarının da gelir belgesiz kredi başvurusu yapabileceği bankalardan birisi TEB’dir.

Gelir belgesiz kredi onayı veren bankalardan bir diğeri de ING BANK olup vatandaşın şubeye gitmeden mobil uygulama üzerinden de başvuru yapıp onay alabilir. 250 TL’lik tahsis ücreti alınan kredi 50 bin TL’lik üst limite sahiptir.

Denizbank hemen kredi kullanmak isteyenler için gelir belgesiz 55 bin TL’ye kadar 48 ay vadeli kredi imkanı sunmaktadır. Bankaya 50 TL tahsis ücreti ödeyerek alınan bu krediye başvuruyu sabah 09.00 – 21.00 saatleri arasında yapmanız gerekmektedir.

53 TL kredi tahsis ücreti karşılığında gelir belgesiz kredi veren bankalardan bir diğeri de Odeabank’tır. Bankanın gelir belgesiz kredi imkanından yararlanmak isteyenler bankanın internet sitesi üzerinden de başvuru yapabilirler.

Diğer bankalara göre daha uzun vadeli ve yüksek limitli kredilere onay veren Garanti Bankası 12 ile 48 ay vadeli100 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunmakta. 105 TL’lik tahsis ücretinin ödenmesi ile internet bankacılığından da yapabileceğiniz başvurunuza hemen onay almanız mümkündür.

Online bankacılığın gelişmesi ile birlikte kişilerin artık banka şubelerinde sıra beklemelerine gerek kalmadan aldıkları bu krediler nakit paraya ihtiyacı olanlar için sunulmuş bir fırsattır.

Kredi notunuz düşükse yukarda belirttiğimiz gelir belgesiz kredi veren bankaları inceleyebilirsiniz. Bazı bankalar çok nadir durumlarda şahıstan ekstra evrak isteme hakkına sahiptirler.