Gaziantep’in Baklavası Varsa Uşak’ın Da “Baclavası” Var

Yaptığı değişik yatırımlarla Uşak’ın adını duyuran işadamı Halil Erdoğmuş, şimdi de Dünyaca ünlü Gaziantep baklavalarına rakip olmaya hazırlanıyor.
Gaziantep’in Baklavası Varsa Uşak’ın Da “Baclavası” Var

Uşak’ın yeni markası “Baclava” satış yeri törenle hizmete girdi. Tarihi bedesten’in Cumhuriyet Otoparkı’na cephesinde hizmete giren işyerinin açılış kurdelesini dualarla, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, UTSO Başkanı Selim Kandemir, OSB Uşak Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ve işadamı Halil Erdoğmuş birlikte kesti.

Uşak Bedesteni ve Ankara karayolu üzerindeki Total Benzinlikte olmak üzere iki şubesi ile öncelikle Uşaklılara hizmet edeceklerini belirten Halil Erdoğmuş’un ilk müşterisi OSB Başkanı işadamı Halil Ağaoğlu oldu. Ağaoğlu siftah parası olarak 200 TL atınca Erdoğmuş da kendi elleri ile Ağaoğlu’na baclava ikram etti.

Açılış sırasında bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Öncelikle Erdoğmuş Ailesine bugüne kadar Uşak’a yaptıkları yatırımlar için çok teşekkür ederim. Anadolu Ulaşım Firmasının kurulması, tarihi bedestenin yeniden düzenlenerek, Uşak’a yeni bir tarihi sosyal tesis kazandırılması, şimdi de Uşak’a has “Baclava” markasının oluşturulması Uşak adına çok sevindirici gelişmeler. Hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulundu.

ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİLİYOR VE UŞAK ŞEKERİ İLE İMAL EDİLİYOR

Anadolu Firması yetkilileri, Uşak’a özgü “Baclava” hakkında  şu bilgileri verdi: “Uşak’a bulunan imalathanemizde 25 çeşit Antep baklavasının yanı sıra, Uşak baklavası, cenderesi ve bir çeşit şöbiyet olan yine Uşak’a özgü “Baclava” üretimi yapacağız.

Baclavanın özelliği odun ateşinde pişirilerek Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası üretimi şekerden yapılmasıdır. İlk etapta Uşaklıları bu kendi şehirlerinin tatlısı ile doyurduktan sonra, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde satışa sunarak bu Uşak markasını ulusal çapta tanıtmak istiyoruz. Daha sonra da Uluslar arası alanda duyurmak için başka ülkelere ihracat yapmayı planlıyoruz.”

Erdoğmuş, konuklarına baclava ikram ederek ağızlarını tatlandırdı.