Garanti Bankası Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Günümüzde sürekli hayatımızı kolaylaştıran internet banka işlemlerinde de yeni uygulamalar ile müşterilerine kolaylık sağlamaktadır. Havale/EFT işlemlerini bankada sıra beklemeden evinizden kolayca tek tuşla halledebilirsiniz.
Garanti Bankası Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

GARANTİ BANKASI EFT NASIL YAPILIR?

Garanti bankası üzerinden EFT yapacak müşteriler para transferlerini hesap numarası ve ıban numarası ile birlikte kolaylıkla yapabiliyor. Para transferi yapacağınız kişinin hesap numarasını veya ıban numarasını girdiğinizde işleminizi hızlıca halledebilirsiniz. Para transfer işlemlerini yaparken genellikle ıban numarası ile işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü ıban numarasını girdiğinizde alıcı kişinin diğer bilgilerini tek tek aramanıza gerek kalmayacak banka şubesi , banka ismi ve şube numarası bilgilerine ıban numarası ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eğer hesap numarası ile para transferi yapacaksanız alıcı bireyin tam adını , banka adını ve şube numarasını bilmeniz gerekmektedir. Diğer işlemlerin zaman kısıtlaması yoktur fakat EFT işlemini diğer işlemlerden ayıran tek özellik bir zaman dilimine sahip olmasıdır. Garanti bankasından EFT ile para transfer işlemini gerçekleştirmek için 09:00/17:15 saatleri arasında işleminizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. EFT para transferinin limiti günlük 250.000₺ olarak belirlenmiştir bu miktarın fazlasını gün içinde yatırmanız mümkün değildir.

GARANTİ BANKASI EFT ÜCRETLERİ

  • Alo garanti hesaptan isme veya hesaba EFT ücreti 20₺-50₺ arasında değişmektedir.
  • Cep şubesi hesaptan isme veya hesaba EFT ücreti 2,90₺ olarak belirlenmiştir.
  • Cepbank hesaptan isme veya hesaba EFT ücreti 2,75₺ olarak belirlenmiştir.
  • İnternet şubesi EFT ücreti 3,90₺ olarak belirlenmiştir.
  • ATM'den yapacağınız EFT işlemi için 5,90₺ ücret ödemeniz gerekmektedir.
  • Garanti bankası şubesinden yapılan EFT ücreti 40,00₺-250,00₺ arasında değişmektedir.

GARANTİ BANKASI HAVALE NASIL YAPILIR?

Aynı bankalar arasında yapılan para transfer işlemi havale olarak adlandırılmaktadır. Bu nedenle havale yapacağınız kişinin hesabının garanti bankası olması gerekmektedir. EFT'de para transferi yapacağınız zaman saat kısıtlaması vardı fakat havalede öyle bir sorun yok istediğiniz saatte işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. EFT işlemleri bankalar arası olduğundan dolayı belirli bir miktarda ücret ödemeniz gerekmektedir. Fakat havale işlemi aynı bankalar arası para transfer işlemi olduğundan dolayı herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.