Fiyatı 400 TL artacak! Kuyumculardan para kazanma tüyosu!

Altın fiyatları için oldukça kritik bir haftaya girilirken altın yatırımcılarına kuyumcu uyarısı geldi. Gram altın fiyatı ne kadar olacak, altın yatırımcısı ne yapmalı?
Fiyatı 400 TL artacak! Kuyumculardan para kazanma tüyosu!

Altın piyasasında oldukça kritik bir haftaya giriş yapılıyor. Altın fiyatları son 2 yıldır FED kontrolüne girmiş durumda. FED’in faiz artırımları ile dolar değer kazandıkça ABD 10 yıllık tahvil faizleri yükselince altın cazibesini yitiriyor. Gerçekleşen yüklü çıkışlarla da altın fiyatları baskı altında tutuluyor ve hedeflenen yükselişler gerçekleşemiyor. Ancak FED artık faiz artırımlarında sona geldi. Bundan dolayı da altın piyasası FED’den gelecek iyi haberi bekliyor.

FED FAİZ KARARI ALTIN FİYATLARINI DÜŞÜRÜR MÜ?

FED’in alacağı faiz kararı bilinmiyor ama bu karar bu hafta açıklanacak. Çarşamba günü ilan edilecek karar altın fiyatları üzerinde direkt etkili olacak. FED’in faiz artırımı yapmaması piyasa beklentisi haline dönüşse de artan enflasyon bu beklentinin tam tersini de ihtimaller arasına sokuyor. FED’in faiz artırımı yapması durumunda altın fiyatlarında bir düşüş eğilimi yaşanabilecek. FED faiz artırımı yapmayarak bu ayı pas geçerse o zaman ons altın buradan destek alıp yükselebilecek.

GRAM ALTIN İÇİN KUYUMCU YORUMU!

Gram altın Türkiye’de en çok fiyat takibi yapılan altın türü olmaya devam ediyor. Yatırım için altın alanlar 24 ayar gram altın alarak bu yatırımlarını gerçekleştiriyorlar. Kuyumcular altın piyasasının nabzını tutan en etkili isimler olarak altın yorumları yapıyorlar. Kapalıçarşı kuyumcu esnaflarından Berat Destan bir değerlendirme yaparak şöyle konuştu:

“Altın yatırımı cazip kalmaya devam ediyor. Şu anda gram altın dip fiyatı gördü. Buradan çok daha aşağıya düşeceğini düşünmüyorum. Artık yılın geri kalanında altının dönemi başlıyor diyebiliriz. Gram altın fiyatı yurt içi ve yurt dışı ekonomik gelişmeler ile beraber yükselişe geçecek. Bugünkü fiyatlardan gram altın almayanlar ise çok pişman olacaklar.

Gram altın için fiyat beklentimiz var. Şu anda 1.710 TL’den satıyoruz ama bu fiyat çok düşük. Ekim ayının sonuna doğru 1.850 TL fiyatını göreceğiz. Yılın sonunda ise 2.100 TL’ye ulaşmış bir gram altın ile karşılaşacağız. Para kazanmak isteyen şu anda altın almalı. 3 aylık bir sürede yaklaşık 400 TL’lik bir artış olacak.”

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.