Finansal İstikrar Komitesi toplantısı 2023 yılında ilk kez yapıldı

Finansal İstikrar Komitesi toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleştirildi.
Finansal İstikrar Komitesi toplantısı 2023 yılında ilk kez yapıldı

Finansal İstikrar Komitesi toplantısı 2023 yılında ilk kez yapıldı - 2023 yılına ait ilk Finansal İstikrar Komitesi toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplandı. Toplantıda sermaye piyasası, bankacılık ve sigortacılık sektörlerine ilişkin küresel ve yerel beklentilere ilişkin politika adımları görüşüldü.

2023'ÜN İLK FİNANSAL İSTİKRAR TOPLANTISI

Hazine ve Maliye Bakanlığınca gerçekleştirilen toplantının ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''2023 yılının ilk Finansal İstikrar Komitesi toplantısı, 3 Şubat 2023 günü Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleştirilmiştir. 2022 yılına ilişkin gelişmelerin değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda, 2023 yılı için bankacılık, sermaye piyasası ve sigortacılık sektörlerine ilişkin küresel ve yerel beklentiler ile politika adımları istişare edilmiştir.

Yaklaşık bir yıldır uygulanan ekonomi programı ile finansal kaynakların etkin bir şekilde kullanılması sağlanmış; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanlarında önemli başarılar elde edilmiştir. Bu başarıların devamı için finansal sistemin derinleşmesi ve piyasalardaki güvenin sürdürülebilir olması önem arz etmektedir. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın haklarını ve serbest piyasa şartlarını korumak adına tüm kurumlarımızın gözetim ve denetim faaliyetlerine devam etmesinde mutabık kalınmıştır. Finansal İstikrar Komitesi, finansal istikrarın korunması adına bütüncül bir yaklaşımla ve eşgüdüm içerisinde çalışmalarına devam edecektir.'' Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'de söz konusu toplantının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada; ''2023 yılının ilk Finansal İstikrar Komitesi toplantısını gerçekleştirdik.'' ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler