EYT ve emekliler için flaş gelişme! 2000 sonrası emekli olanlar için duyuru yapıldı

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sonrasında emeklileri sevindiren haber de geldi.
EYT ve emekliler için flaş gelişme! 2000 sonrası emekli olanlar için duyuru yapıldı

EYT ve emekliler için flaş gelişme! 2000 sonrası emekli olanlar için duyuru yapıldı - Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sonrasında emeklileri sevindiren haber de geldi. 2000 sonrası için de emekli olacak vatandaşlara duyurular geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'li milyonlar için de emekli edilecek olması sebebiyle de emekli sayılarında artış yaşanacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gelen enflasyon verileri doğrultusunda emeklilere yapılan zamma ek rehaf payı açıklanmış ve bu süreçte de emekli aylıklarında yüzde 30 artışa gidilmişti. Türkiye emekliler Derneği ise daha önce de sık sık dile getirdiği 2000 yılı sonrası emekli durumları ile ilgili de çalışma yaptıklarını ifade etti. Bu süreçte 2000 yılı sonrasında da emeklilerin mağduriyetlerini giderebilmek amacıyla da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde de bir komisyon kurdu. Kurulan bu komisyonda da yapılan çalışmalar sebebiyle de emekli aylıklarına bin 300 lira artış gerçekleştirilecek.

MART AYINDA MAAŞLARA EKLENECEK

Türkiye'de milyonlarca emekli için yapılacak olan intibak zammı beklenirken bu süreçte Türkiye Emekliler Derneği' de konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndermişti. Bu süre de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da bu konu Bakanlar Kurulu'na taşınırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da konu ile ilgili çalışma grubu oluşturulduğu bilgisi verilirken 2000 yılı sonrasında da emekli olacak vatandaşların da mağduriyetlerini giderebilmek amacıyla bu süreçte uzun süredir konuşulan intibak zammının da bu yıl hayata geçirilmesine kesin gözle bakılıyor.

Gelecek İntibak zammı sonrasında da emeklilerin aylıklarına iyileştirme yapılması konuşuluyor.

EMEKLİYE 1300 TL İNTİBAK ZAMMI 

Türkiye'de 2000 yılı sonrasında emekli olacak olan vatandaşlar için verilecek ek zam tutarları ile ilgili de kulislerden yeni bilgiler gelirken Mart ayında da gerçekleştirilmesi beklenen emekli aylıklarına bin 300 lira ara zam yapılacağı konuşuluyor. İntibak zammı düzenlemelerinin de sadece SGK üzerinden 2000 yılı sonrasında emekli olacak vatandaşları da kapsadığı belirtilirken 2000 öncesi SGK ve Bağ-Kur emeklileri de bu kapsama girmediği belirtildi.