EYT'lilere bomba bir haber daha verildi! Promosyon da alacaklar: EYT'lilere tamı tamına 20 bin lira promosyon gelişmesi

EYT'lilere bomba bir haber daha verildi! Promosyon da alacaklar: EYT'lilere tamı tamına 20 bin lira promosyon gelişmesi

Uzun yıllardır çalışanların beklediği EYT konusu sonunda Meclisten geçti ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabielceği bildirildi. Resmi Gazetede yayınlanarak yasalaşan karar kapsamında başvuru süreci başlayacağı belirtilerek EYT’lilere özel emeklilik promosyonu merak konusu olduğu bildirildi. Bu doğrultuda EYT'lilere verilecek olan promosyonların 20 bin liraya kadar çıkabileceği iddia edildi. 

GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR 

EYT mecliste 1 Mart itibariyle kabul gördü. 8 Eylül 1999 şartını karşılayan EYT’li artık emekli olabildiği belirtilerek emeklilik sürecinde alınacak emekli maaşı merak edilirken ilk emekli maaşıyla beraber hesaba yatacak promosyon rakamları da güncelliğini koruduğu ifade edildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT sürecine yönelik ilk maaşlar için dikkat çekici bir paylaşımda bulundu ve Bakan Bilgin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Buruk bir sevinç içerisindeyiz. Emekli olacaklar için hayırlı olsun, diyoruz. Meclis tarafından yasalaşan bu düzenleme Resmi Gazetede yayınlandıktan hemen sonra müracaat işlemleri başlayabiliyor. Endişe ve paniğe gerek yok. Kimse hakkından olmayacaktır"

20 BİN LİRAYA KADAR PROMOSYON

EYT müracaat süreci online ortamda e-devlet sistemi üzerinden sağlanabildiği belirtilerek eğer bir problem yaşanırsa kurumlara girilerek bizzat başvuru iletilebileceği aktarıldı. EYT’lileri kendi bünyesine katabilmek için cazip teklifler sunmaya başladığı belirtilerek 20 bin TL promosyon ödemesi yapılabileceği iddia edildi. Özel bankalar tarafından emeklilik ikramiyesi promosyonu adı altında böyle bir rakamın ödeneceği ifade edilerek bu konu henüz resmileşmedi.

NE KADAR ÖDENİYOR? 

Bankalar tarafından sunulan promosyon tutarları ise şöyle aktarıldı:

  • Garanti BBVA 6000 TL
  • DenizBank 7.500 TL
  • ING Bank 7.500 TL
  • Türkiye İş Bankası 7.500 TL
  • Kuveyt Türk 6.000 TL
  • Türkiye Finansbank 7.500 TL
  • Yapı Kredi 7.000 TL
  • Akbank ek kampanyalarla 8.500 TL