EYT için 3 yıl açıklaması yapıldı! Hayaller suya mı düşüyor: O kişiler EYT kapsamına giremiyor mu? Bu sabah duyuruldu

SGK, işe başlama tarihi 8 Eylül 1999 öncesi olan; ancak 23 Mayıs 2002 öncesinde 3 yıl hizmeti bulunmayan memur ve Bağ-Kur'luların EYT kapsamında olmadığı iddiası gündeme geldi.
EYT için 3 yıl açıklaması yapıldı! Hayaller suya mı düşüyor: O kişiler EYT kapsamına giremiyor mu? Bu sabah duyuruldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme 3 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu doğrultuda EYT yasalaşmış oldu ve koşulları taşıyanaların SGK hizmet binaları ve e-Devlet üzerinden başvuru yapmaya başladığı ifade edildi.

Çok önemli bir iddia gündeme geldi. Bu doğrultuda NTV'de yer alan habere göre 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının, 8 Eylül 1999 öncesinde çalışmaya başlasa da, EYT kapsamında olmadığı ifade edildi. 

SGK AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurulu'ndan (SGK) bir açıklama yapıldı. Bu iddianın yalanlandığı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuoyunda EYT düzenlemesi olarak adlandırılan Kanunun 23/05/2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamadığı ve bu durumdaki çalışanların mağdur edildikleri iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır, bu bağlamda söz konusu vatandaşlar da düzenleme kapsamındadır."

YALAN İDDİA 

"NTV'ye Sorun"da TOBB ETÜ öğretim üyesi Porf. Dr. Cem Kılıç'a da soruldu ve Kılıç iddianın gerçek dışı olduğunu paylaştı ve şöyle devam etti:

"Nereden çıktığı belli olmayan bir haberle karşı karşıya kaldık. Vatandaşlarımız buna itibaren etmesinler. 8 Eylül 1999 öncesi bir gün bile çalışmış olanlar bu yasadan yararlanır. Aslı astarı olmayan haberleri üretmemek gerektiği kanaatindeyim."