EYT'de kritik uyarı geldi! 2 gün kaldı başvurmazsanız maaş geç hesaplara yatırılacak

Türkiye'de milyonlarca emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için gün sayımı başlarken kamu çalışanları ve memurlar için de yeni düzenleme duyuruldu.
EYT'de kritik uyarı geldi! 2 gün kaldı başvurmazsanız maaş geç hesaplara yatırılacak

EYT'de kritik uyarı geldi! 2 gün kaldı başvurmazsanız maaş geç hesaplara yatırılacak - Türkiye'de milyonlarca emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için gün sayımı başlarken kamu çalışanları ve memurlar için de yeni düzenleme duyuruldu. Ülke genelinde bu yıl emekli olacak olan 2 milyon 250 bin EYT'linin de 400 binini kamu çalışanlarını oluşturuyor. Bu süreçte EYT ile kamu çalışanlarının yeniden emmur olup olamayacakları merak ediliyor.

Türkiye'de emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için başvuru zamanı olduğu belirtilirken bu süreçte de Akşam Gazetesi'nedn Güray Bülbül'ün köşe yazısında da aylık bağlanması öncesinde prosedürler ile ilgili detaylara yer verildi.

NİSAN'DA İLK MAAŞ İÇİN BU AŞAMALAR ÖNEMLİ!

EYT düzenlemelerinin sonrasında son sigortalılık statülerine göre kişiler farklı emeklilik koşulları ile aylık alabilecek. Kıdem tazminatlarının ne zaman ödenmesi gerektiği, aylık bağlanmasına ilişkin avantajlı tarihlerin hangisi olacağı ve aylık bağlama süreçlerinin de uzarsa avans olarak ödenip ödenmeyeceği de merak edilmişti.

MEMURLAR İÇİN BU HAFTA KRİTİK!

Türkiye'de kamuda görev yapan işçi ve devlet memurlarının 14 Mart dahil olmak üzere gerçekleştirecekleri başvurular dahilinde 15 Mart tarihinden itibaren aylık bağlanması mümkün olacak. Özel sektör çalışanları için de 31 Mart dahil olmak üzere başvurular için de 1 Nisan tarihinden itibaren aylık hesaplamaları yapılacak.

Devlet memurları ve kamuda görev yapacak işçiler için de ücret ödemelerinde ayın 15'inden 15'ine yapıldığına dair ay sonu tabiri de ayın 14'ünü işaret etmekte. Özel sektörde de ay sonu tabiri de ay sonunu ifade ettiği anlamına geldi.

EYT'li memur ve kamu işçileri için emeklilik başvurularında son tarih 14 Mart. Bu tarihlere kadar başvuru yapılması durumunda 15 Mart sonrasından itibaren ödemeler hesaplara aktarılması bekleniyor. Bu süreçte de kamuda sosyal güvenlik destek primine tabi çalışma olmaması sebebiyle de emekli aylığı bağlatacak olan memurların ve kamu işçilerinin de görev yapmaya devam edemeyeceği söylendi.