EYT başvurusu beklemede kalanlar SGK Başmüfettişi duyurdu! Bunu yapmayanlara emekli aylığı yok

EYT'de ilk maaş başvurusu beklemede kalanlara SGK Başmüfettişi son dakika duyurdu. Hemen bunu yapmanız istendi.
EYT başvurusu beklemede kalanlar SGK Başmüfettişi duyurdu! Bunu yapmayanlara emekli aylığı yok

EYT başvurusu beklemede kalanlar SGK Başmüfettişi duyurdu! Bunu yapmayanlara emekli aylığı yok - Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde olan kişilere erken emeklilik hakkı verilmişti. 

Prim gün şartı ve yıl şartını taşıyan kişiler yaş koşulu olmaksızın erken emeklilik hakkı elde ederken bu hakkı elde eden kişiler Mart ayı itibari ile emeklilik başvurusu yapmaya başlamıştı. Hala ilk emeklilik başvurusu yapan kişiler de dahil olmak üzere pek çok EYT'linin maaş beklediği belirtilirken SGK Başmüfettişi ilk maaş için açıklama yaptı. 

EYT'DE İLK MAAŞ BEKLEYENLER DİKKAT! HEMEN BUNU YAPMANIZ GEREKİYOR 

Emeklilik hakkı elde ederek başvuru yapmasına rağmen ilk maaşı bağlanmayan kişileri uyaran SGK Başmüfettişi İsa Karakaş "Marttan mayıs sonuna kadar 1 milyon 850 bin EYT’linin emeklilik için başvurduğunu görüyoruz. Bu durumda Türkiye'de 15 milyon 900 bin emekli olduğundan söz edebiliriz. Yıl bitene kadar 400 bin kişinin daha emeklilik için başvuracağını varsayarsak toplam emekli nüfusunun 16 milyon 300 bini bulmasını bekliyoruz” diyerek yoğun bir başvuru olduğunu dile getirdi. 

Karakaş yaptığı açıklamasında "Emeklilik için hepimiz biliyoruz ki gerekli olan prim günü sayısını ve sigortalılık süresini tamamlamak lazım. Priminiz bir gün bile eksik olursa emekli olmazsınız, sigortalılık süreniz dolmamışsa emekli olamazsınız. Öte yandan Bağ-Kur borcunuz ve genel sağlık sigortası borcunuz varsa da emekli olmazsınız. Bundan dolayı başvurusu hâlâ bekleyen EYT’lilerin, durumlarını e-Devlet üzerinden sorgulamalarını ve bekleme nedenlerine bakmalarına tavsiye ediyoruz.

Şu anda ister SSK’lı, ister Bağ-Kur’lu isterse emekli sandığına tabii olsun geçmiş dönemde vergi mükellefiyeti varsa, Esnaf ve Zanaatlar Odası’na kaydı varsa büyük bir ihtimalle borcu vardır. Bu durumda kişinin borcunu derhal ödemesini tavsiye ediyoruz. Borç ödenmediği müddetçe emekli olma durumu söz konusu olmayacaktır" diyerek borçlanma kontrolü yapılmasını istedi. Borcu olan kişilere emeklilik aylığı bağlanmayacağı belirtilirken gecikmeye düşen kişilerin bu konuyu acilen kontrol etmeleri istendi.