Evlenmenin Maliyeti 100 Bini Geçti

Evlilik sezonun açıldığı günümüzde evlenmenin maliyeti de ortaya çıktı. Borçsuz ve eksiksiz olarak dünyaevine girmek isteyenler en az 100 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda.
Evlenmenin Maliyeti 100 Bini Geçti

Düğün alışverişinden ev eşyasına, düğün organizasyonundan balayına kadar tüm harcama kalemlerinde dövizin artmasına paralel olarak artış görüldü. Yani evlenen herkes en az 100 bin lira borçlu olarak dünyaevine girecek. Evi olanlar ise en şanslı grup olarak ifade ediliyor.

Beyaz Eşya ve Ev Eşyası Zamlandı

Beyaz eşyaların dövizin artması nedeniyle artış göstermesi evi dayayıp döşeme masraflarını da arttırdı. 3 odalı bir ev için minimum eşya alışverişi 55 bin lira olarak belirlenirken, düğün harcamaları, gelinlik, balayı ve diğer masraflar da eklenince bu meblağ 100 bini buluyor.

Düğün salonları 3 bin liradan başlıyor ve fotoğraf çekimi, gelinlik, düğün organizasyonu masrafları ve balayı giderleriyle bu bütçe en az 25 bini buluyor. Düğün yapılacak mekan ve ikramlara göre fiyatlar artış gösteriyor.

Çeyrek Altın Takan Zengin

300 liraya dayanan çeyrek altın fiyatları da çok arttığı için çeyrek takanların bir hayli azaldığı dikkat çekiyor. Yani masrafları düğünde takılan takılarla karşılama devri çoktan bitti ve düğünde takılan takılarla ev alma hayalleri olan çiftler tarihe karıştı. Banka kredisi çekerek evlilik dünyasına borçlu olarak giren çiftler, birçok açıdan düğün yapmaktan vazgeçiyorlar.

Ev Kredileri Bozuluyor

Ev sahibi olmak için ev kredisi çeken birçok aile kredilerini iptal ederek evleri satışa çıkarıyorlar. Bu yüzden ev kredilerinin de ödenmesi bir hayli güç hale geliyor. Evlilik düşünen birçok aday, ya bu hayalini erteliyor ya da masraf yapmayı göze alarak ailesinden aldıkları destekler ve kredilerle düğün kredisi çekiyorlar.