Evlenen Ne Kadar Toplu Para Ödenir?

Babasını kaybetmiş olan yetim kızlar içinde evlendikleri zaman 24 maaş yardımında bir çeyiz yardımı yapılmaktadır. Fakat burada ödenecek tutar ise alınacak olan maaşla belirlenmeye başlanır. Kimler yararlanıyor, ne kadar maaş alabileceği yönünde ki sorulara karşı yanıt şu şekilde verebilmemiz de mümkündür.
Evlenen Ne Kadar Toplu Para Ödenir?
Kimler Yararlanır? Yaş Şartı Oluyor Mu?
Yetim olan kızlar bu hakkı elde etme şansına sahiptir. Babalarından yetim maaşı alan kız çocukları, evlendiği zaman da çeyiz yardımı alma hakkına sahip oluyor. Burada kesinlikle kadının hiçbir şekilde yaşına bakılmıyor. Yaşı kaç olursa olsun evlendiği andan itibaren çeyiz maaşı alma hakkına sahip oluyor. Evlenmesi ve aynı zamanda da maaşın ödeniyor olması en önemli kriterden biri olarak ön plana çıkıyor.

 

Ne Kadar Para Ödeniyor?
Yetim kızlara evlendikleri zaman ne kadara maaş ödendiği en sık merak edilen konulardan birisidir. Paranın miktarı net değildir. Paranın miktarının belirlenmesi adına öncelikle yetim kızın aldığı maaşa bakıldığını söylememiz gerekiyor. Genel anlamda bir alacağı fiyat değerlendirmesi yaptığımız zaman ise yetim maaşının 24 çeyiz maaşına denk geldiğini söylememiz gerekiyor.

 

Her Evlenen Kişi Bu Maaşı Alır Mı?
Her evlenen bu maaşı alamaz. Öncellikle önemli olan hususlardan birisi de hem evlenmesi hem de evlenirken de yetim maaşını alıyor olması gerekir. Bu hususları eğer ki sizlerde kapsıyorsanız o halde hemen başvuru işlemlerinizi sorun yaşamadan gerçekleştirebilirsiniz.

 

Başvuru Süresi Var Mıdır?
Yetim maaşını alan evlenecek kızların başvuru yapmaları gerekir. Başvuru yapmanız adına belirlenen süre ise 5 yıllık bir hak olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Eğer ki 5 yıl süre içerisinde başvuru yapmazsanız hak düşmeye neden olacaktır.

 

Çeyiz Maaşı ve Yetim Maaşı Bir Arada Alınır Mı?
Yetim maaşı alan kişiler çeyiz maaşından yararlanabileceğini söylemiştik. Fakat evlendikten sonra bu durum nasıl değişiyor bilinmesi gereken bir konu olarak ön plana çıkıyor. yetim kız maaşı, evlendikten sonra kesilir. Kesildiği için de 2 yıl maaş olarak verilkecektir. Eşinden boşanmadan yahut eşinin ölümü olmadan da yetim maaşını artık alamaz.