Evine elektrik ve doğalgaz faturası gelen milyonlara yeni Cumhurbaşkanı müjdesi duyuruldu!

Ekonomik olarak zor günler geçiren milyonlarca kişiye yeni Cumhurbaşkanı müjdesi son dakika duyuruldu. Evine elektrik ve doğalgaz faturası gelenler dikkat son dakika açıklandı!
Evine elektrik ve doğalgaz faturası gelen milyonlara yeni Cumhurbaşkanı müjdesi duyuruldu!

Evine elektrik ve doğalgaz faturası gelen milyonlara yeni Cumhurbaşkanı müjdesi duyuruldu! Ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler ve uygulanan sert kararlara rağmen enflasyonda yaşanan yükseliş ve zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken vatandaşın geçim sıkıntısı da katlanarak artmaya devam etmişti. Bu süreçte vatandaşı bir nebze de olsa rahatlatacak yeni Cumhurbaşkanı müjdesi açıklandı.

Hatırlanacağı üzere Türkiye yeni enerji kaynakları bulmak için harekete geçmiş, karada yapılan aramalar denizlere de taşınmış, alınan karar ile Türkiye Akdeniz ve Karadeniz'de de aramalara başlamıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda Karadeniz sahasında doğalgaz rezervi bulunmuş, Filyos'ta karaya çıkartılan doğalgaz kaynağı ile Türkiye 1 sene boyunca 25 m3 ücretsiz doğalgaz kullanma imkanı elde etmişti.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASI GELENLERE MÜJDE!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yapmış olduğu açıklamasında Mayıs ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağı müjdesini verdi. Türkiye geneline verilen ücretsiz doğalgaz desteğiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Bayraktar, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir.

87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz." diyerek Mayıs ayında elektrik ve doğalgaza zam gelmeyeceği duyurusunu yaptı.

Doğalgaz ve elektrik faturası gelen kişiler bu sayede Mayıs ayında zam yapılmayacağı için en azından rahat bir nefes almış olacaklar. Vatandaşlar ise kış ayında da zam yapılmaması gerektiğini belirterek en azından doğalgaz faturalarına yeni destek beklediklerini ifade ettiler.