Evim Yuvan Olsun kampanyası başladı! Bedava ev müjdesi verildi!

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan dikkat çekici açıklamada Evim Yuvan Olsun kampanyasının başlatıldığına yer verildi.
Evim Yuvan Olsun kampanyası başladı! Bedava ev müjdesi verildi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem çevre 10 ilde birçok binada yıkım meydana getirirken enkaz altında kalan binlerce kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen açıklama oldukça dikkat çekti. Depremde evini kaybeden vatandaşlara bedava ya da düşük fiyatlı ev verileceği açıklandı. Yapılan açıklamanın detayları özellikle de depremde evini kaybeden vatandaşlar tarafından merak edilirken detaylar araştırılmaya başlandı. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan dikkat çekici açıklamada Evim Yuvan Olsun kampanyasının başlatıldığına yer verildi. Evim Yuvan Olsun kampanyası dahilinde ev shaibi vatandaşların depremzedelere evlerini bedava ya da uygun fiyata kirayalacağı belirtildi. Depremin 14. gününde deprem bölgesinde çalışmalar hala devam ederken dikakt çekici açıklamalar gelmeye başladı. 

EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYASINA NASIL KATILINIR?

Sahada devam etmekte olan çalışmalarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamasında  “ 76 bin 97 emniyet personelimiz, 64 bin 728 jandarmamız 41 bin 149 TSK’dan olmak üzere toplam 181 bin 423 güvenlik görevlimiz karada görev yapmakta. Sahil güvenlik ve yerel kuvvetlerimiz de ayrıca hizmette. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Depremin ilk gününde hava şartları nedeniyle helikopterlerin havalanamadığını dile getiren Oktay deprem bölgesinde ilk günden bu yana çalışmaların devam ettiğini, ekipler tarafından enkaz kaldırma çalışmalarının başlayacağını ve deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi depremzedelerin ihtiyaçlarının da karşılanmaya çalıştığını belirtti. Deprem bölgesindeki depremzedelerin kendi evlerine yerleşmesini ve konforlu rahat bir alanda olmasını istediklerini dile getiren Oktay Evim Yuvan Olsun kampanyasını duyurdu. 

UCUZA EV 

Evim Yuvan Olsun kampanyası dahilinde açıklama yapan Oktay açıklamasında bu kampanya sayesinde hayırsever vatandaşların evlerini bedava ya da çok ucuz fiyatlara depremzedelere kiraya vereceğini belirtti. Başlatılan kampanyanın yanı sıra deprem sonrası ev kiralarını ve fiyatlarını yükselten kişilere tepki gösteren Oktay açıklamasında “Bu, afet üzerinden fırsatçılıktır. Bunun hesabını sorarız, soracağız da" dedi. Evim Yuvan Olsun kampanyasına başvuruların kaymakamlık üzerinden yapıldığı belirtildi.