Evi işyeri arsası olanlara duyuruldu! Size de 2.865 TL ödeme çıkmış olabilir son gün 31 Mayıs

Tapu sahipleri için kritik son dakika uyarısı yapıldı. Milyonlarca işyeri, ev sahibi ve arsa sahibi olan kişilere yönelik olarak emlak vergisi son ödeme tarihi hatırlatıldı.
Evi işyeri arsası olanlara duyuruldu! Size de 2.865 TL ödeme çıkmış olabilir son gün 31 Mayıs

Evi işyeri arsası olanlara duyuruldu! Size de 2.865 TL ödeme çıkmış olabilir son gün 31 Mayıs - Tüm Türkiye'de tapusu olan kişilere yönelik olarak emlak vergisi hatırlatması yapıldı. Türkiye genelinde yer alan tüm taşınmazların kayıtlarını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tutulmaktadır. 

Tüm taşınmazlar için tapu belgesi düzenlenmekte olup tapu sahipleri servet vergisi kapsamında emlak vergisi ödemektedir. Tüm vergi türlerinde devlet vergide eşitlik ve adaleti sağlamak adına bazı kişilere muafiyet hakkı tanınmakta olup emlak vergisi muafiyeti hakkı da bulunmaktadır. Emlak vergisi muafiyeti listesi dışında kalan kişiler için emlak vergisi hatırlatması geldi. 

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDER, KİMLER VERGİ MUAFİYETİ HAKKI İLE ÖDEMEZ?

Yapılan açıklama kapsamında tapu sahipleri için emlak vergisi için tarih hatırlatması geldi. Emlak vergisinde muafiyet hakkı tanınmakta olup sahip olduğu evin 200 m2 büyüklüğü aşmaması ve  tek evi olması şartı ile ev hanımları, emekliler, şehidin dul eşi ile yetim çocukları, gaziler ve işsiz kişilere yönelik sıfır oranlı emlak vergisi uygulanmaktadır. Emlak vergisi ödemesinde bu kişilere vergi borcu tahakkuk ettirilmez. Bu listenin dışında kalan kişiler için ise tapusu olması durumunda emlak vergisi ödemesi tahakkuk ettirilmemektedir. 

EMLAK VERGİSİ BORCU OLAN KİŞİLER İÇİN 1. TAKSİT ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN 2023?

Vergi borcu olan kişiler için emlak vergisi ödeme tarihleri açıklandı. Emlak Vergisi ödeme tarihi 1 Mart 2023 tarihi itibari ile başlarken 1. taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs 2023 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar borcunu ödeyen kişiler için tek seferde ödeme imkanı sunulurken isteyen kişiler için ise 2 eşit taksit halinde ödeme yapma fırsatı tanınmaktadır. 

Emlak vergisi son ödeme tarihi birinci taksit için 31 Mayıs 2023 olarak açıklanırken isteyen kişiler ikinci taksit ödemesini Kasım ayı içerisinde yapabilecekler. 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacak olan ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecek. Kişinin sahibi olduğu evin büyüklüğü, bulunduğu il ve ilçeye bağlı olarak emlak vergisi ödemesi hesaplanırken 2.865 TL ve üzeri tutarlar ile daha aşağıdaki rakamlar çıkabilir.