Evde Emekli Maaşı Nasıl Alınır?

Emekliler, gelir ya da aylıklarını oturdukları yerden alabilmek hakkına sahip oldu. Peki, evde emekli maaşı nasıl alınır?
Evde Emekli Maaşı Nasıl Alınır?
Emekli maaşını evinden almayı arzu eden emekliler özellikle corona virüsünün yayılmasıyla bu işlemin nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde araştırmaya başladı. Türkiye'de corona virüslü vakaların hızla artması sonrasında her sektörde çeşitli önlemler alındı. Yakın zamanda emekli maaşı ile ilgili de flaş bir karar alındı. 65 yaş üstü insanların risk grubunda bulunması nedeniyle sokağa çıkma sınırlaması getirildi. Emekli maaşı ile ilgili yayınlanan karar sonrasında maaş ödemesi konusunda da değişiklikler yaşandı.

 

Evde Emekli Maaşı Alma
Emekli maaşımı evde almak istiyorum diyenler başvurularını e devlet üzerinden yapabiliyor. Ayrıca banka değişikliği başvuruları da e-devlet üzerinden yapılabilecek. SGK ile PTT arasında protokol imzalandı. Talep sonrasında emeklilerin aylıkları PTT işyerleri üzerinden ödenmeye başladı. SGK'ya verilen dilekçe sonrasında sizde bu imkandan yararlanabilirsiniz. Ancak dilekçe için SGK'ya gitmek zorunluluğu bulunmuyor. Emekliler e devlet üzerinden evde maaş başvurusunda da bulunabiliyor. Bazı bankalar eve teslim maaş hizmeti vermeye başladı. Emekliler, bankalarına taleplerini ileterek kapıdan teslim maaşlarını alabilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu dönemde ortaya çıkabilecek sağlık risklerini önlemek amacıyla elektronik ortamda hizmet vermeye başladı.

 

Tedbirler Arttırılmaya Başlandı
SGK’nın açıklamasıyla tüm emekliler talep etmeleri durumunda maaşlarını kapıdan alabilecek. Özellikle yüksek risk grubu içerisinde bulunan yaşlılar için elektronik destek programı daha da genişletildi. Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre emekliler promosyon işlemlerini banka şubelerine gitmeden günün her saati yapabilecek. Bununla beraber ATM’den günlük para çekme limitleri de artırıldı. Ayrıca diğer banka ATM’lerinin kullanımından alınan ücretler kaldırıldı.

 

Konutta Ödeme Hizmetleri Ücret İstiyor Mu?
PTT hiçbir şarta bağlı olmaksızın hak sahiplerine emekli maaşlarını kapıda ödeyecek. Geçerli bir kimlik belgesi ibraz ederek maaşınızı almaya başlayabilirsiniz. Konutta ödeme ile ilgili ise herhangi bir ücret istenmiyor. PTT işyerine telefon ederek ödemesinin konutuna getirilmesini isterseniz ücretsiz olarak götürülecektir. Bu yeni yöntem sayesinde yüksek risk grubunda bulunan emeklilerin korunması amaçlanıyor.