Ev sahiplerinin oyununa gelmeyin! Bunu yapan kiracılar çatır çatır tazminatlarını alıyorlar!

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarmak için en fazla kullandıkları bahane eve kendilerinin ihtiyaçları olduğu olmaya devam ediyor. Kiracılar yasal haklarını bilmeleri durumunda bu bahane ile evden çıkarılmaları neredeyse imkansıza yakın oluyor.
Ev sahiplerinin oyununa gelmeyin! Bunu yapan kiracılar çatır çatır tazminatlarını alıyorlar!

Ev sahipleri kiracılarını evden çıkarabilmek için her yolu deniyorlar. Bu çerçevede de kiracılara çeşitli gerekçeler sunularak evden çıkmaları isteniyor. En çok da eve ev sahibinin ihtiyacı olduğu bahanesi ileri sürülüyor. Kiracı ise vicdanlı davranmak adına ev sahibinin bu talebine iyi niyetle yaklaşıp evden çıktığında herhangi bir hakkı kalmıyor. Ev sahibi böylece amacına ulaşmış oluyor ve evi daha yüksek bir kira bedeli ile kiraya verebiliyor.

KARARI MAHKEME VERSİN!

Ev sahibi eğer eve ihtiyaç duyuyorsa kiracı buna saygı duymakla beraber sürecin mahkeme kararı ile sonuçlanmasını sağlamalıdır. Bu şekilde ev sahibine karşı eli çok güçlü olacak ve kandırılamayacaktır. Eğer ev sahibinin eve gerçekten ihtiyacı varsa mahkeme sürecinin sonunda evi kiracı boşaltmak zorunda kalacaktır.

Ev sahibi kiracının kapısını çalıp ihtiyaçtan dolayı evden çıkması teklifinde bulunduğunda kiracının yapması gereken sürece dair mahkeme sürecinin başlatılmasını sağlamaktır. Bu durumda ev sahibi önce arabulucuya ve ardından mahkemeye başvuracaktır. Mahkemede ev sahibi eve ihtiyacı olduğunu ispat etmek zorunda olacaktır. Bu ispat yapılamazsa mahkeme ev sahibinin açtığı davayı kiracı lehine sonlandıracaktır. Eğer gerçekten eve ev sahibinin ihtiyacı varsa o zaman mahkeme kiracının tahliyesine karar verecektir.

KİRACI TAZMİNAT HAKKINI ELDE EDER!

Kiracı eğer mahkeme süreci sonunda evden çıkarılırsa kenarda duracak bir tazminat hakkı elde edecektir. Bu çerçevede kiracı evden çıktıktan sonra ev sahibi eğer evi bir başkasına kiraya verirse kiracı mahkemeye başvurarak tazminat talebinde bulunabilecek. Bu da ev sahibinin 1 yıllık kira bedelini eski kiracısına tazminat olarak ödemesi ile sonuçlanacaktır. Bu yolla kiracı bu tazminat hakkını da garanti altına almış oluyor. Ev sahibinin talebi ile mahkeme süreci olmadan evden çıkmış olsaydı kiracının herhangi bir tazminat hakkı olmayacaktı.