Ev sahipleri dikkat! 22 gün içinde yapmayan ev sahiplerine CEZA kesilecek

Ülkemizde milyonlarca ev sahibi bulunuyor. Ev sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Sadece 22 gün kalan ev sahipleri belirtilen süre içerisinde yapmazlarsa ceza kesilecek! İşte ev sahiplerini yakından ilgilendiren haberin detayları
Ev sahipleri dikkat! 22 gün içinde yapmayan ev sahiplerine CEZA kesilecek

Aktarılan haberin detaylarına göre kira geliri alan ev sahiplerinin 1 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında kira beyannamesi vermesi gerekecek. Beyanname süresinin belirtilen süre içerisinde verilmemesi durumunda da para cezası kesileceği açıklandı.

1 MART’TA BAŞLADI

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın aktardığı haberin detaylarına göre ülkemizde milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre kira beyanname verme süresi 1 Mart tarihinden itibaren başladı.

KİRACILAR DA SÜRECE DAHİL OLDU

Bunun yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu yıl bu sürece kiracıları da dahil etme kararı aldı. Buna göre kiracılar Dijital Vergi Dairesi’ne abone olurlarsa sisteme hemen giriş yaparak, mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleriyle karşılaştırma yapabilecek.

Hükümetin bu adımı ile bildikte yanlış beyanda bulunanlar, hiç beyanda bulunmayanlarla birlikte vergi kaçırma durumunun da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

1 NİSAN SON TARİH

Aktarılan habere göre 2023 yılı içerisinde konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL’den fazla kira geliri alanlar gelir vergisi ödeyecek. 1 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasında verilmeyen beyannameler için de yaptırımlar uygulanacak.

Elektronik ortamda verilmesi zorunlu olan beyannamelerin süresi içerisinde verilmemesi halinde özel usulsüzlük cezasının kesileceği belirtildi. Kira beyannamesi Dijital Vergi Dairesi üzerinden ya da mobil uygulamalardan anlaşmalı bankalar aracılığı ile kısa aşure içerisinde ödenebilecek.