Ev Hanımlarına Verilen Hibe Destekleri Neler?

Ev hanımlarına hibe destekleri konusunda hazırladığımız yazıyı sizlere sunuyoruz. 21. yüzyıl ülkemizde ve tüm dünyada çağdaşlaşmanın, kadın erkek eşitliğinin, teknolojik gelişmelerin yükselen değerler olduğu bir zaman dilimi olarak adlandırılabilir.
Ev Hanımlarına Verilen Hibe Destekleri Neler?

Günümüzde kadın ve erkeklere biçilen roller değişmeye başladı. Ve bu değişim büyük bir hızla devam ediyor. Ev hanımları da artık ocağın başından ayrılıp mutfaklarından çıkıp çalışma hayatının içinde aktif bir biçimde rol almaya başladı. Ve bu kadınların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu artışın bir sebebi de devlet kurumlarının ve özel kurumların ev hanımlarına hibe destekleri sunarak onları desteklemesi. Peki bu destekler neler ve bu destekleri kimler veriyor. Gelin birlikte inceleyelim.

Ev Hanımlarına Hibe Desteği Nedir?

Çalışma hayatına atılıp kendi işini kurmak isteyen ama bunun için gerekli sermayesi bulunmayan ev hanımlarına faizsiz kredi ya da geri ödemesiz hibe desteği şeklinde verilen maddi destektir.

Hibe Desteğini Kimler Verir?

Zaman zaman bazı özel kuruluşlar ya da bankalar da çeşitli kampanyalar dahilinde bu tarz destek programları açıklasalar da hibe desteğini kimler verir sorusunun genel geçer doğru cevabı KOSGEB, TGMP (Türkiye grameen mikrofinans programı) ve Halkbank olacaktır. Bu kurumlar dışında son zamanlarda Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ev hanımlarına kendi işlerini kurabilmeleri için faizsiz 15bin tl girişimcilik kredisi vermeye başladı.

KOSGEB Ev Hanımlarına Hibe Şartları

KOSGEB’den hibe desteği almak isteyenlerin yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunur. Ev hanımlarına hibe şartları şekilde sıralanabilir:

Sigortalı bir işte çalışmayanlar için, 18 yaşını doldurmuş olma

Başvuru yapacak olan kişinin ayrıntılı bir iş projesi hazırlaması,

Hazırlanan bu projenin başvuru dilekçesiyle birlikte Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına teslim edilmesi,

İki adet kefil gösterilmesi,

Eğer projede anlatılan iş modeli daha evvel yapıldıysa bu durumun da belirtilmesi gerekir.

Ev Hanımlarına Verilen Hibe Destekleri Nelerdir?

Ev hanımlarına verilen hibe destekleri şunlardır:

TGMP’nin verdiği mikrokredi paketi

KOSGEB kadın girişimciler için 150.000 TL’ye varan kredi destek paketi

Türkiye Halk Bankası 100.000 tl faizsiz ya da 50.000 TL düşük faizli destek paketi

KOSGEB kadın girişimciler için 10.000 TL’den 60.000 TL’ye kadar hibe desteği

Yazımızda bahsettiğimiz paketler dışında bu kurumlar ya da bazı başka özel kurumlar da zaman zaman ev hanımlarına hibe destekleri içeren paketler hazırlayıp kadın girişimcilerin iş hayatına atılma sürecine destek olabilmektedir.